Perinçek: Avrupa’nın devlet adamları ülkelerinde barış ve istikrar istiyorlarsa, Müslümanların değerlerine saygılı olmak durumundadırlar

Perinçek, Fransa’da Hazreti Muhammed'e yönelik yayınlara tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fransa’da Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli yayınlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Perinçek, Avrupa’da milyonlarca Müslümanın yaşadığını hatırlatarak, “Avrupa’nın devlet adamları ülkelerinde barış ve istikrar istiyorlarsa, Müslümanların şeref ve haysiyetine dikkat etmek, onların değerlerine saygılı olmak durumundadırlar!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter’dan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da tepki gösteren Vatan Partisi lideri, “Tavsiyemiz, ABD’nin poplarını değil, 20. yüzyılın büyük Fransız bestecisi Debussy’nin Arabesqu'lerini dinlesin. O zaman umulur ki İslam medeniyetinin değerini Debussy’nin nağmelerinden anlayabilir” ifadelerini kullandı.

Perinçek şunları kaydetti:

Fransa’da Hz. Muhammed’e yönelik alçakça karalama ve saygısızlıkları lanetliyor ve mahkûm ediyoruz! Bu küstahlığın Fransa’da devlet memurları tarafından sahnelenmesi, Fransa yöneticilerini sorumlu kılmaktadır. Hz. Muhammed, insanlık tarihinde çığır açan büyük bir Medeniyet Devriminin önderidir. İslam Devrimi; devlet yönetiminde, ticarette, denizcilikte, felsefede, bilimde, sanatta, teknolojide, mimarlıkta, sağlıkta Batı Medeniyetine büyük bir miras bırakmıştır.

“Macron’a tavsiyemiz…”

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a tavsiyemiz, ABD’nin poplarını değil, 20. yüzyılın büyük Fransız bestecisi Debussy’nin Arabesqu'lerini dinlesin” ifadelerine yer veren Perinçek, “O zaman umulur ki İslam medeniyetinin değerini Debussy’nin nağmelerinden anlayabilir. Hz. Muhammed, insanlığın büyük değeridir. Ona saygısızlık, insanlığa ve medeniyete dil uzatmaktır! Hz. Muhammed, öyle bir medeniyet kurmuştur ki orada Musevîlik ve Hristiyanlık da saygın bir yere sahiptir. İslam dünyasında yüzbinlerce insanın adı İsa’dır, Meryem’dir, Musa’dır” görüşünü paylaştı.

Perinçek şöyle devam etti:

Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da milyonlarca Müslüman yaşıyor. Avrupa’nın devlet adamları ülkelerinde barış ve istikrar istiyorlarsa, Müslümanların şeref ve haysiyetine dikkat etmek, onların değerlerine saygılı olmak durumundadırlar!

Ne olmuştu?

Ankara ile Paris arasındaki ilişkiler, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz arama çalışmaları, Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ sorunu gibi çeşitli konularda yaşanan fikri ayrılıkları sebebiyle bir süredir gergin. Erdoğan en son olarak dün “Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” demişti. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Erdoğan’ın sözleri kabul edilebilir değil. Biz faydasız tartışmalara girmeyeceğimiz gibi hakaretleri de kabul etmiyoruz" denilmişti. Fransa daha sonra Ankara Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere Paris’e çağırmıştı.

Fransa'nın Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni "anmak için" resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU