IKBY Fransa Temsilciliği, Fransa'ya destek mesajını sildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Fransa Temsilciliği, İslam dünyasının tepki gösterdiği Fransa'ya destek mesajını sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından sildi

Fotoğraf: AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Fransa Temsilciliği dün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa ve IKBY bayraklarının yan yana olduğu bir fotoğrafa yer vererek İngilizce, Fransızca ve Kürtçe dillerinde "Birlikte daha güçlüyüz" ifadesini kullanmıştı.

20201027_2_45036619_59216626.jpg
Fransa'ya destek paylaşımı tepkiler üzerine silindi / Fotoğraf: AA

 

Ülkede yaşayan Müslüman topluma yönelik söylemler ve Hz. Muhammed’in karikatürlerinin yeniden sergilenmesi kararı alan Fransa'ya yönelik destek mesajı, çok sayıda Iraklı Kürt tarafından sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Fransız mallarını boykot çağrısı yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu paylaşım tepkilerin ardından kaldırıldı.

IKBY Fransa Temsilciliği, Erbil yönetiminin Dış İlişkiler Ofisine bağlı olarak Fransa'nın başkenti Paris'te bulunuyor.

25 milletvekilinden kınama bildirisi

IKBY'de farklı partilerden 25 milletvekili dün, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı açıklamalarını kınayan bildiri yayımlamıştı. Milletvekillerinin imzaladığı bildiri, Erbil'deki Fransız Konsolosluğuna iletilmişti.

Fransız yetkililerin son dönemde artan İslam karşıtı tutumuna İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) gibi kurumların yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinden tepkiler gelmişti.

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinin ardından, siyasetçilerin büyük bir kısmının İslam'ı ve Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunması tartışmalara ve İslam dünyasında protestolara yol açtı.

Macron son dönemde yaptığı bir açıklamada, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan geri durmayacaklarını söylemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU