İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu hakkında soruşturma başlatıldı

Sosyal medyadan açıklama yapan Kavuncu, "Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın FETÖ mensubunu olmakla suçladığı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruştuma haberini sosyal medya hesabından duyuran Kavuncu, savcılığa ifade vermek için hazır olduğunu söyledi.

Kavuncu sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, Savcılık makamına verilemeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik.  Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim.

Bu sabah avukatlarım, Savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler. Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım.

Ne olmuştu?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı bir televizyon programında partisinin il başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ'cü suçlamasında bulunmuştu.

Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunan Kavuncu, "Siyasi kariyerinde umduğunu bulamayan şüphelinin, kendince gündeme gelmek ve buradan siyasi bir rant elde edebilme saikiyle son yılların en iğrenç, en aşağılık davranış biçimlerinden biri olan “önüne geleni FETÖCÜ ilan etme” kervanına katılacak kadar alçalmış olması şüpheli açısından en hafif tabirle çok hazin bir durumdur. Bu kapsamda, şüphelinin her şeyden önce kamu vicdanı nezdinde çoktan mahkûm edildiğini görmekten memnuniyet duymaktayım. Ancak bu yeterli değildir; şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde de vermesi gerekmektedir" diye konuşmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuya ilişkin "Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU