Ağıralioğlu’ndan Erdoğan’a: Acıyı önce siz ve yandaş müteahhitleriniz bal eyleyin

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, “Müminin görevi yoklukta sabretmektir, gerçek mümin acıyı bal eyleyendir” diyen Erdoğan’a yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programına konuk oldu.

Programda ekonominin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ım "Müminin görevi yoklukta sabretmektir, gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" sözlerine tepki gösterdi.

"Yandaş müteahhitlerinize de sabır tavsiye edin"

Acıyı bal edeceklerin önden giden isimlerden olması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Fedakarlığa kendinizden başlarsanız millet de size destek verir. Sabır tavsiye edilen milletin yanına kendinize yakın müteahhitleri katamamışsanız, bu sabır tavsiyesi size hürmetsizlik olarak döner” dedi.

780c5c08-ba0d-4969-8a98-fd9d0205cd6b.jpg
Yavuz Ağıralioğlu, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programına konuk oldu / Fotoğraf: Kanal 42

 

Köprülerden geçiş garantisi verilen ve hiçbir taksit ödemesinin aksatılmadığı müteahhitlere "Çok zor dönemdeyiz. Milletimiz de fakirlik çekiyor. Her ay size taahhüt edip de ödediğimiz bu paraları bir iki yıl tehir ediyoruz" denilmesi gerektiğini belirten Ağıralioğlu, "Bunları diyemiyorsanız, vatandaşınıza da sabırdan bahsedemezsiniz" diye konuştu.

Erdoğan’ın 1994 yılında parmağındaki alyansı göstererek "İşte bütün servetim bu yüzük" sözünü hatırlatan Ağıralioğlu şunları söyledi:

Yolculuğunuzun başında parmağınızdaki yüzüğü gösterip ‘Bundan başka malım yok’ sözünü idealizminizin payandası haline getirmişseniz bugün aynı ahlakı taşımak zorundasınız. Taşımıyorsanız milletinize fedakarlıktan bahsedemezsiniz. Nasihatlarla iktidara gelen bir kadro var. Makam aracı şatafatı, lüks, debdebe, itibardan tasarruf olmaz laflarının arkasındaki israf mekanizmasını görünce milletinize sabır tavsiye etmek, milletinize hürmetsizliktir. Müteahhitlerinize sabır tavsiye edemiyor da dar gelirlere sabır tavsiye ediyorsanız bu milletinize hürmetsizliktir.

"Beyefendi Dolar 8 TL oldu"

"Pandemi ile mücadele sürecinde IBAN numarası paylaşılan bir devlet olduk" diyen Ağıralioğlu, "Memleket kötü yöneltildi, kaynaklar israf edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiyi iyi yönetemiyor. Dolar olmuş 8 lira. ‘Dolarla benim hiçbir işim yok’ hissiyatı taşıyan bir ekonomi bakanımız var. Dolardaki en ufak bir hareketliliğin ekonomimize getirdiği yük ortadayken ‘dolarla mı maaş alıyoruz’ diyen bir ekonomi bakanımız var" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Doğu Akdeniz’de keşfedilen rezervin yarısı kurdaki artışla buhar oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda daha önce keşfedilen 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin ardından "keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece 405 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervimiz oldu" açıklamasına da değinen İYİ Partili Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

Ekonomi yönetimi maharetle yapılamadığı için bulunan ama henüz çıkarılamayan bu rezervin, son dönemdeki döviz hareketliliğinden dolayı 30 milyar doları uçtu. Dövizin yukarı yönlü seyri biraz daha devam ederse bu rezervin birkaç yıl sonra bize getireceği hesap edilen bütün kârının hepsini yakında kaybedeceğiz. Bir şey bulmaktan ziyade elindekini doğru yönetmek daha önemliymiş..

Ağıralioğlu, dolar kurunun 6 lirada tutulabilmesi için 100 milyar dolar para harcandığını belirterek, "Dolar 8 lira oldu, döviz rezervi kalmadı. Ekonomi Bakanı hala 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz?' diyor. Beyefendi, dolarla maaş almıyoruz ama senin yönettiğin ekonomide elde döviz kalmadı. Artık, AK Parti’nin piyasalara müdahale etme şansı da kalmadı" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Kanal 42

DAHA FAZLA HABER OKU