Hatay iki gündür yanıyor: Alevler evlere ulaştı, bazı ikametlerde insanlar tahliye edildi

Hatay’da kırsal alanda başlayıp üç ilçeyi etkileyen ve halen devam eden yangın büyük paniğe neden oldu. Binlerce insan tahliye edilirken, bazı evler de yandı. Sabotaj ihtimali araştırılıyor

Hatay'da dün sabah saatlerinde Sarımazı Mahallesi'nde başlayan özellikle İskenderun ile Arsuz ilçeleri arasındaki kırsal alana ve bu ilçelere bağlı bazı mahallelere yayılan yangın etkisi sürdürüyor.

Belen ilçesi Fatih Mahallesi'nin çevresini de etki altına alan yangın bazı ikametlerin de yanmasına neden oldu ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

Birçok insan panik halinde yangın mahalinden uzaklaşmaya çalıştı.

Çok sayıda vatandaş da görevlilerin ikazlarıyla evlerinden tahliye edildi.

Kimi vatandaşlar da devam eden yangınların söndürülmesi için görevlilere yardım etmeye çalıştı.

Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu.

Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ediyor.

Sabotaj ihtimali araştırılıyor

Bu arada Twitter’daki bir hesap tarafından paylaşılan bir görüntüde yangının sabotaj nedeniyle çıkmış olabileceği iddialarını güçlendirdi.

Görüntüde bazı kişilerin yeşil alanları tutuşturarak ilerlediği görülüyor.

Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen “Ateşin Çocukları” adlı grubun yangınları üstlendiği iddia edildi

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklama da "Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır” denildi.

 

Independent Türkçe, İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU