Aile avukatı Rabia Naz dosyasına gizlilik kararından memnun

Rabia Naz soruşturmasında Naz ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç, soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı alınmasını olumlu karşıladı. Av. Kılıç “Bu karar, bizim kasten öldürme iddiamızla ilgili bir kanaat oluştuğuna işaret” dedi

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili soruşturmada verilen gizlilik kararı Naz ailesinin avukatı tarafından olumlu karşılandı

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada gizlilik kararı için mahkemeye başvurdu. Sulh Ceza Mahkemesi talebi kabul etti, gizlilik kararı pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

Rabia Naz’ın ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç, savcılığın soruşturma dosyasıyla ilgili aldırdığı gizlilik kararını olumlu karşıladı. Avukat Kılıç gizlilik kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Rabia Naz’ın ölümünün intihar olduğuna dair iddiaları hep reddettik ve bu olayın kasten adam öldürme olduğuna inanıyoruz. İntihar vakalarında soruşturmanın gizliliğine karar verilmez. Biz savcılığın bu girişimini ve mahkemenin gizlilik kararını kabul etmesini, olayın kasten adam öldürme olduğu yönündeki görüşümüzün, soruşturmayı yürüten makamlar nezdinde de kabul edilmeye başlandığı şeklinde yorumluyoruz. Karar pazartesi gününden itibaren geçerli.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Kılıç, Rabia Naz dosyasında yer alan adli muayene ve otopsi raporlarının yer aldığı CD’yi gizlilik kararından önce istemelerine rağmen verilmediğini belirterek, bu yönde hukuk mücadelelerinin de süreceğini bildirdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma açılmış, 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verilmişti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU