Kemal Öztürk: Meczup tarikat mensupları ile mücadelede masumlar yanacak diye korkuyorum

“Hükümet artık sadece liyakat ve ehliyete dayanan, herkesi tatmin eden bir işe alım sistemi kurmalı”

Fotoğraf: AP

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, “FETÖ’de yaşandığı gibi tarikatlarla mücadelede masum kişilerin yanacağını” söyledi.

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Menzil tarikatına mensup olduğu ifade edilen ve çok eşliliği savunduğu videosundan sonra görevden alınan eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer hakkında yazdı.

Öztürk, şunları söyledi:

FETÖ ile mücadelede kurunun yanında yaşın yandığı gibi, sahtekar şeyhler, meczup tarikat mensupları ile mücadelede de yine masumlar yanacak, ondan korkuyorum. Daha çok korktuğum şey, bir gün bu genellemeler, bu suçlamalar öylesine artacak ki, sonunda her dindar insan bir suçluymuş gibi görülecek toplumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hükümet artık sadece liyakat ve ehliyete dayanan, herkesi tatmin eden bir işe alım sistemi kurmalı” diyen Öztürk, şöyle devam etti:

Torpilin, ayrımcılığın, iltimasın olmadığı, her kesimden insana eşit şartlarda fırsat veren bir sisteme acil ihtiyacımız var. Sadece dini grupların, yapıların değil, tüm benzer yapıların denetlenmesi gerek acilen. Denetim, denge, adalet ve fırsat eşitliği olmayan bir ortamda herkesin adalet duygusu zedelenir, suçlamaların önü arkası kesilmez.

Tehlikeli bir gidişat olduğunu söyleyen Öztürk, yazısını şöyle sonlandırdı:

O kadar çok hata yaptı ki bu camia, o kadar çok yanlış yapmaya devam ediyor ki, onları savunmak da, doğrusunu anlatmak da gerçekten çok zor hale geldi. Lakin şunu unutmasınlar, çocuklarının geleceklerini ipotek altına alıyor bu hatalar. Bir gün iktidar değiştiğinde yaşayacakları sıkıntıyı düşünmek bile istemiyorum.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU