BTS, 'Siyahilerin Hayatı Önemlidir'e neden 1 milyon dolar bağışladığını açıkladı

Bağış, BTS hayranlarına Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine aynı ölçüde bağış yapmaları için ilham verdi

BTS, kısa süre önce yayımladıkları "Dynamite" şarkısıyla büyük bir başarı elde etti (MTV/AFP)

Yıldız K-pop grubu BTS, neden hayranlarına bağışta bulunmaları için ilham veren bir jestle Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketine bizzat 1 milyon dolar (yaklaşık 7 milyon 762 bin TL) bağış yaptıklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grubun 7 üyesi ve plak şirketi Big Hit Entertainment, bağışı Haziran'da George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine ABD genelinde protestolar düzenlendiği sırada yaptı.

Variety'ye konuşan BTS, kendilerinin önyargıya maruz kaldığını ve buna tolerans gösterilmemesi gerektiğini fazlasıyla hissetiklerini söyledi.

Jin, "İster bağış ister başka bir şey olsun, yardımcı olmak için neler yapabileceğimizi tartışmaya başladık" dedi.

Sohbet böyle başladı. Sadece, bu önyargıyı hafifletmeye çalışmak için ne yapabileceğimizi bulmaya çalışıyorduk.

RM, "Üzerine çok dikkatlice düşündüğümüz bir karardı: Önyargı ve şiddete karşı çıktığımız genel mesajımız kapsamında ne yapabilirdik? Bunu şirketle çok dikkatli bir şekilde tartıştık ve bağış işte böyle ortaya çıktı" diye ekledi.

Grup üyeleri kendilerini politik görmediklerini de ekledi. Suga, "Bizimkisi, adil bir dünyada yaşamak isteyen herkesin peşinden gitmek isteyeceği girişimler. Görkemli mesajlar vermeye çalışmıyoruz... Bu, ırkçılığa ve şiddete karşı olmamızla ilgili. Bunlara pek çok kişi karşı çıkar" dedi.

 

 

BTS, bağış yaptığı dönemde hayranlarıyla Twitter'da bir mesaj da paylaşarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Irk ayrımına karşıyız. Şiddeti kınıyoruz. Senin, benim ve hepimizin saygı görmeye hakkı var. Birlik olacağız. #BlackLivesMatter.

Hayranlar, 25 saat içinde BTS'in yaptığı 1 milyon dolarlık bağışa ulaşmıştı.

J-Hope, "İster Kore'de ister başka bir yerde olsun, dünyayı daha iyi hale getirmek için elimizden geleni yapmak ve ama müziğimiz ama bağışlarımız aracılığıyla yapabildiğimiz kadar olumlu yönde ilerlemek istiyoruz" dedi.

Kısa süre önce BTS, yeni albümleri BE'nin (Deluxe Edition) bu yıl 20 Kasım'da yayımlanacağını duyurdu.

K-pop yıldızları, yeni albümün "'Bu yeni normal karşısında bile hayatımızın devam ettiğini' ilan ederek dünyaya şifalı bir mesaj verdiğini" söyledi.

Grup, daha önce koronavirüs salgını sırasında hayranlarına huzur ve neşe sağlayacağını umdukları yeni müziklerini ima etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU