Irkçılık karşıtı harekete bağış yapan BTS’in ardından ARMY’ler devreye girdi, 24 saatte 1 milyon dolar toplandı

Kampanyayı organize eden hayran sayfası, “Hedefe ulaşıp ulaşamayacağımızı gerçekten bilmiyorduk” dedi

BTS son günlerde Black Lives Matter hareketine verdiği maddi ve manevi destekle adından söz ettiriyor (AFP)

Ünlü K-pop grubu BTS’in ve plak şirketi Big Hit Entertainment’ın ırkçılık karşıtı Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) hareketine 1 milyon dolar bağış yapmasının ardından grubun hayranları da devreye girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu rakama ulaşmak için #MatchAMillion etiketiyle kampanya başlatan hayranlar, 24 saat içinde 1 milyon dolara ulaştı. Kampanya One in an ARMY adlı gönüllü fan sayfası tarafından yürütüldü.

ARMY diye de bilinen BTS hayranları, 24 saat içinde toplamda 1,05 milyon doları insan hakları örgütlerine bağışladı. Bu örgütler arasında NAACP Yasal Savunma ve Eğitim Fonu, Ulusal Kurtarma Kolektifi, Siyahlara Yardım Enstitüsü ve Siyah LGBTQIA + Göçmen Projesi de yer alıyordu.

 

 

NME’nin haberine göre söz konusu fan sayfası, kampanyaya 36 bin bağışçının destek verdiğini duyurdu.

Hedefe ulaşıp ulaşamayacağımızı gerçekten bilmiyorduk. ARMY'ler güçlerini bir kez daha iyilik için birleştirdiği ve siyahlara yönelik ırkçılıkla mücadelede gerçek bir etki yarattığı için gurur duyuyoruz.

Güney Kore müzik sektöründen başka isimler de ırkçılığa karşı maddi yardımlar yapmıştı. Sputnik’in haberine göre GOT7 grubundan Mark Tuan, George Floyd Memorial yardım fonuna 7 bin dolar göndermişti. Rapçi pH-1, Black Lives Matter hareketine 3 bin, DAY6 grubundan Jae ise Minnesota Özgürlük Fonu’na bin dolar bağışlamıştı.

Independent Türkçe, NME, Sputnik 

DAHA FAZLA HABER OKU