BTS ve Big Hit Entertainment, ırkçılık karşıtı harekete 1 milyon dolar bağışladı

Dünyanın farklı yerlerinden pek çok müzisyen ırkçılık karşıtı kuruluşlara bağışta bulundu

K-Pop hayranları daha önce sosyal medyada ırkçı ifadelere karşı kampanya başlatmıştı (AFP)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS, bu hafta Siyahilerin Hayatı Önemli (Black Lives Matter) protestolarıyla dayanışma içinde olduklarını açıklayarak, ırk ayrımcılığına “birlikte karşı duruyoruz” diye belirtmişti.

Variety’nin haberine göre, BTS ve Güney Koreli plak şirketi Big Hit Entertainment, ırkçılık karşıtı harekete 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Bağışın transferinin bu hafta gerçekleştirildiği belirtildi. Black Lives Matter hareketi de bağışı aldığını doğruladı.

Grubun ve müzik şirketinin bağışa dair yorum yapmasının beklenmediği aktarıldı. Variety’nin ulaştığı hareketin yönetiminde yer alan Kailee Scales, “Dünyanın dört bir yanında siyahiler yüzyıllardır süren baskının travması nedeniyle acı çekiyor. Siyahilerin hayatı için verilen mücadeleye destek veren BTS ve tüm dünyadaki destekçilerinin cömertliğiyle duygulandık” diye belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS’in yanı sıra müzik dünyasından pek çok farklı isim de protestolara destek verdi ve bağışta bulundu. ABD’li ünlü rapçi Kanye West de ırkçılıkla mücadele eden derneklere 2 milyon dolar bağışta bulunmuş, ayrıca öldürülen George Floyd’un kızı için de eğitim fonu oluşturmuştu.

Öte yandan Sony Music’in yanı sıra, Warner Music ve sahibi Len Blavatnik de toplumsal adalete destek amacıyla 100 milyon dolar bağışta bulunacağına yönelik açıklama yapmıştı.

K-Pop açısından birçok farklı grubun ve sanatçının da ırkçılık karşıtı tepkiye destek verdiği ifade edildi. Bir diğer K-Pop grubu GOT7’nin üyelerinden Mark Tuan, George Floyd anısına açılan fona 7 bin dolar yaparken, rapçi pH-1 da ırkçılık karşıtı harekete 3 bin dolar bağışladı. Day6 grubundan Jae Park ise Minnesota Özgürlük Fonu’na bin dolar bağış yaptı.

Bir diğer hip-hop müzik şirketi H1GHR de sanatçılarının toplamda ırkçılık karşıtı harekete 21 bin dolar bağış yaptığını açıkladı.

BTS’in Pazar günü eski ABD Başkanı Barack Obama ve eski first lady Michelle Obama ile birlikte YouTube'tan yayımlanacak “Dear Class of 2020” isimli programın açılışında yer alacak.

“Dear Class of 2020” bu akşam Türkiye saatiyle 22.00’de yayımlanacak.

 

Independent Türkçe, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU