Kovid-19'lu Trump'ın halkı selamlaması tepki çekti: "Siyasi tiyatro adına yapılanlar delilik"

ABD Başkanı'nın kaldığı hastanede görevli bir doktor, "tamamen gereksiz turda makam aracındaki görevlilerinin hayatının tehlikeye atıldığını" söyledi

Trump hastane binasından çıkıp makam aracıyla kısa bir tur attı (Reuters)

Kovid-19 teşhisiyle tedavi gören ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerini selamlamak için makam aracına binmesi tartışmalara yol açtı.

Trump'ın tedavisinin sürdüğü Walter Reed Askeri Hastanesi'nden kısa süreliğine çıkıp limuzininden dışarıdaki taraftarlarına el salladığını gösteren görüntüler tepkileri beraberinde getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP'nin haberine göre uzmanlar bu zorunlu olmayan tur sırasında Kovid-19 hastalarının izole edilmesi gibi başlıca kuralın ihlal edildiğine dikkati çekerken Trump'ın makam aracındaki Gizli Servis mensuplarının da yaşamını tehlikeye attığı vurgulandı.

Halk sağlığı kurallarını çiğnediği ve salgınla ilgili yanlış bilgiler yaydığı gerekçesiyle birçok kez tepki çeken Trump, "Kovid-19 hakkında çok şey öğrendiğini" söyleyerek "şimdi gerçek bir eğitimden geçeceğini" belirtmişti.

Sürpriz limuzin turu doktorların Trump'ın pazartesi günü taburcu olabileceğini söylediği bir sırada gelirken, aracın içindekilerin sağlığını riske atan ABD Başkanı'nın bu hastalıkla ilgili hiçbir şey öğrenmediği yorumları yapıldı.
 


George Washington Üniversitesi Afet Tıbbı Bölüm Başkanı ve Walter Reed Askeri Hastanesi'nde uzman doktor olan James P. Phillips paylaştığı tweet'te "Başkanın tamamen gereksiz bu araç turunda o vasıtada bulunan herkesin şimdi 14 gün karantinaya alınması gerekiyor. Hastalanabilirler, ölebilirler. Bir siyasi tiyatro uğruna. Onlara Trump tarafından tiyatro için hayatlarını riske atma emri verildi. Bu delilik" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU