İBB Başkanı İmamoğlu: Cinsiyet eşitliği masası kurulması için talimat vereceğim

Kadın istihdamının kurumsal ciddiyeti ve saygınlığı artırdığını söyleyen İmamoğlu, "Kurumumuzu eğer çağdaş bir seviyeye ulaştırmak istiyorsak, bu şarttır diye düşünüyoruz" dedi

Ekrem İmamoğlu / İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) sanal toplantısına katıldı. 

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, İBB yönetiminden beklentilerini sıralayıp, taleplerini dile getirdi. 

Toplantının moderatörlüğünü gerçekleştiren İBB Başkan Danışmanı Necati Özkan, Erdem'den sonra sözü İmamoğlu'na verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kadın toplumda hak ettiği yeri bulmalı"

Cinsiyet eşitliği konusunun bütün dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkati çeken İmamoğlu, "Ülkemizde bunun şiddeti, oranı daha yükseklere çıkıyor. Zira temsiliyet, kadının ekonomiye katılımı, sahadaki ve siyasetteki etkinliği konusunda çok gerilerdeyiz. Bu, çok üzücü. Buna eğilmeden, özel bir kısım pozitif ayrımcılıklar yapılmadan bunun düzelme şansı yok" dedi. 

İmamoğlu, "Kadın, toplumda hak ettiği yeri bulmadığı taktirde, o toplumun huzurlu olacağına ben asla inanmıyorum. Ya da iyi bir ülke, üreten bir ülke olacağına da inanmıyorum. Zira, toplumun yarısı kadın" diye konuştu.

"Bir yılda kadın çalışan sayısını 11 binden 13 bine çıkardık"

Birçok alanda üstün yetenekli kadınlar olduğunu bildiklerini kaydeden İmamoğlu, "Böylesi bir ortamda, eşitliği sağlayacak mekanizmaları cesurca harekete geçirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kurumsal anlamda özellikle kadın yöneticilerin artması konusunda hassas davrandıklarının altını çizen İmamoğlu, "Sadece 1 yılda İBB’de, kadın çalışan sayısındaki artış, 2 bin kişi. 11 binden, 13 bine çıktı. Yüzde 18’e yakın bir artıştan bahsediyorum. Kadın yönetici artışı ise yüzde 20. Biz, burada da durmak istemiyoruz. Devam edeceğiz buna özel ilgi ve özel alakayla" bilgilerini paylaştı.

Kadın istihdamının kurumsal ciddiyeti ve saygınlığı artırdığını vurgulayan İmamoğlu, "Kurumumuzu eğer çağdaş bir seviyeye ulaştırmak istiyorsak, bu şarttır diye düşünüyoruz" dedi.

İmamoğlu, İBB bünyesinde cinsiyet eşitliği üzerine bir masa kurulması için çalışma arkadaşlarına talimat vereceğini aktardı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU