İmamoğlu: Yıllar boyu yapılan, yapılmayan işler bugüne geldi; artık çözüm bizde

İmamoğlu, Esenyurt’taki incelemelerde bulundu. 23 Haziran 2020’de yaşanan sel felaketiyle gündeme gelen deredeki taşmaların yılların ihmali olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Artık çözüm bizde. Çalışacağız” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’ta incelemelerde bulundu. Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, en yoğun nüfuslu ilçe olarak öne çıkan Esenyurt’ta, incelemelerde bulundu.

İmamoğlu’na Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve İBB üst yönetimi eşlik etti.

İmamoğlu değerlendirmesinde şunları söyledi:

Esenyurt ilçemizde, muhtelif noktalardaki hem altyapı hem üstyapı şantiyelerimizi geziyoruz Belediye Başkanı’mızla. En kritik noktalardan birindeyiz. Zira buradaki selde yaşanan travmayı hepimiz biliyoruz. Farklı milliyetten bir misafirimiz de hayatını kaybetmişti. Bunun yaşanmaması adına İSKİ yoğun bir çalışma içerisinde. Burada yapılan hem yeni hatlar hem dere yatağının genişletilmesi, inşallah buradaki sorunu kalıcı olarak çözecek. Ama ne yazık ki çözüm burada bitmiyor; devamı var. Ara yollar, kollar… Birçok altyapı ihmalinin olduğunu biliyoruz Esenyurt’ta. Bütün bunları aşmak için de burada yatırımlarımıza devam edeceğiz. Öncelikli alanları belediyemizle konuşuyoruz.

WhatsApp Image 2020-09-29 at 14.00.16 (1).jpeg
 İmamoğlu, Esenyurt’taki Haramidere üzerinde, sağanak yağmur altında incelemelerde bulundu.  Fotoğraf: İBB Basın Birimi


"Artık çözüm bizde"

Esenyurt Belediyesi ile koordineli iş üretme çabası içinde olduklarını ifade eden İmamoğlu, “Ne yazık ki, İstanbul’un en yoğun göç alan, en yoğun nüfusunun var olduğu ve aynı şekilde de artmaya devam ettiği Esenyurt ilçemize, başta altyapı olmak üzere, birçok konuda hızlı yatırımlar, hızlı tedbirler almak zorunluluğumuz var. Bu, ne yazık ki, yılların ihmali; başta imar yoğunlukları yaratmak olmak üzere ve buna dönük altyapıyı olgunlaştırmamak kavramı üzerinde. Ama bu yıllar boyu oluşan ihmaller, yıllar boyu yapılan/yapılmayan doğru işler, eksik işler bugüne geldi. Ama artık çözüm bizde. Çalışacağız. Allah’ın izniyle, çok hızlı bir şekilde birçok konuyu çözüme kavuşturacağız” dedi.

İstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında bazı ilçelerde ve İstanbul Boğazı çevrelerinde aralıklı gök gürültülü sağanak yağış görüldü.

Aralarında Avcılar, Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler ve Fatih'in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde kısa süreli dolu etkili oldu.

MEHMET AYDURAN_istanbul-saganak-dolu1.jpg
İstanbul'un bazı ilçelerinde dolu etkili oldu. Fotoğraf: AA


Yağış nedeniyle D-100 kara yolu ve TEM oto yolunda yoğunluk oluştu.

Kentin meydan, cadde ve sokaklarında su birikintileri meydana geldi.

Semt pazarını su bastı

Öte yandan Arnavutköy'de kurulan semt pazarını su bastı. Pazarcılar ve alışverişe gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Tramvay ve teleferik hattı seferleri bir süre yapılamadı

Kadıköy-Moda tramvay hattındaki seferler ile Eyüp-Piyer Loti teleferik hattında seferler bir süre yapılamadı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU