ABD sınırında ayakkabısının altında adı yazılı 3 yaşında bir çocuk tek başına ağlarken bulundu

İnsan kaçakçılarının çocuğu tek başına bırakıp kaçtığı tahmin ediliyor

ABD Sınır Devriyesi Mart’ta yaklaşık 9 bin reşit olmayan çocuğa ve Ocak’tan bu yana 20 binden fazla çocuğa el koydu

The Independent

ABD’nin Teksas eyaletinin güney sınırında Sınır Devriyesi kaçakçılar tarafından terkedilmiş olabileceği söylenen 3 yaşında bir çocuk buldu.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, salı sabahı yetkililerin çocuğu ismi ve telefon numarası ayakkabılarının üzerine yazılı halde bulduklarını söyledi. 

The Independent’ın AP’den aktardığına göre yetkililer “İletişim kuracak düzeyde iyi konuşamayan” küçük çocuğun ailesine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Küçük çocuk Güney Teksas'taki ABD-Meksika sınırının doğu ucunda bulunan Brownsville şehri yakınlarında tek başına ağlarken bulundu.

Çocuğun büyük ihtimalle refakatçisi olmayan çocuklara hizmet veren ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bir tesise gönderileceği kaydedildi.

ABD Sınır Devriyesi Mart’ta yaklaşık 9 bin, Ocak’tan bu yana ise 20 binden fazla refakatçisi olmayan çocuk bularak alıkoydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orta Amerika’dan gelen ergenlik yaşındaki gençlerin büyük kısmı kendi başına sınıra ulaşırken daha küçük çocuklar yetişkin yakınlarıyla ya da insan kaçakçılarıyla sınıra geliyor. Ailelerin kucaklarında bebekleriyle ya da küçük çocuklarının ellerinden tutarak her gün sınıra akın etmesi yüzlerce çocuğu aynı anda tesise yerleştirme imkanı bulamayan Sınır Devriyesini zora sokuyor.

Çok sayıdaki anne babayı çocuklarından ayırma politikası geçen yıl büyük öfkeye yol açsa da Sınır Devriyesi hala biyolojik ebeveyni veya yasal koruyucusu yoksa ya da dolandırıcılıktan şüphelenirse çocukları ailelerinden ayırmak zorunda olduğuna dikkati çekiyor.

Yetkililer 2018 Nisan’dan 2019 Mart’a kadar Sınır Devriyesi’nin sahte iddialarda bulundukları suçlamasıyla 3 bin 100’den fazla ebeveyn ve çocuğun tespit edildiğini söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU