Milli Gazete yazarı: Ekonominin gidişatı ile ilgili müjdeli haberler Nasrettin hoca fıkralarını andırmaya başladı

"Daha ortada fol yok yumurta yokken ‘cari açık’ diye bir sorun nasıl kalmaz?"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, Türkiye’de ekonominin gidişatına dair yapılan haberlerin “Nasrettin Hoca fıkralarını andırmaya başladığını” yazdı.

Ceyhan, yazısında Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin ardından “Türkiye’nin gündeminden cari açık konusunun kaldırılarak cari fazlanın konuşulacağı bir döneme girildiğine” dair yapılan haberleri hatırlattı.

“Daha ortada fol yok yumurta yokken ‘cari açık’ diye bir sorun nasıl kalmaz? Rezerv keşfedildi ancak daha doğalgaz çıkarılmış ve ekonomiye katkı sağlamaya başlamış değil!” diyen Ceyhan, şunları yazdı:

“Cari açık diye bir sorun kalmadı, döviz ve cari fazlanın konuşulacağı bir döneme girildi” diye olayı abartma yerine daha mütevazı söylemlerle yetinmek gerek. Yoksa Nasrettin Hoca fıkralarındaki gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Hani Hoca merhumun bir arkadaşına borcu varmış da bir türlü ödeyemiyor adam da alacağını kurtarmak için bastırıp duruyormuş ya!

Hoca bir gün arkadaşına borcunu yakında ödeyeceğine dair müjdeyi vermiş. Yolun kenarına çalılar diktiğini, bu çalılar büyüyünce gelen geçen koyunların yünlerinin oraya takılacağını, kendisinin de bu yünleri toplayıp satarak borcunu hemen ödeyeceğini söylemiş. Adam bu cevabı alınca başlamış gülmeye! Nasrettin hoca da, “Peşin parayı görünce nasıl da gülersin” demiş ya! Bize kalırsa ekonominin durumu ile ilgili müjdeler verirken bu duruma düşülmese iyi olur!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU