Kim Kardashian, Ermenistan'a destek istedi: Azerbaycan'a ABD askeri yardımı durmalı, Türkiye silah ve savaşçı göndermemesi için uyarılmalı

Kardashian, sosyal medya hesabından, Ermenistan'ın sebepsiz saldırıların ve dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Ermeni asıllı ABD'li magazin ünlüsü Kim Kardashian, Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın sebepsiz saldırıların ve dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu söyleyen Kardashian, Azerbaycan'ın savaş propagandası yaptığını ve sosyal medyayı bloke ettiğini de iddia etti.

Kardashian paylaşımında ayrıca, "Bakü'ye saldırgan güç kullanımını durdurması için çağrı yapılmalı, Azerbaycan'a ABD askeri yardımı durmalı. Türkiye, Bakü'ye silah ve savaşçı göndermemesi için uyarılmalı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma

Sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini Ermenistan'dan kurtarmıştı.

Ermenistan da ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı.

Azerbaycan ise bazı şehirlerde savaş hali ilan etmişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU