2016’daki başkanlık seçimi kampanyasının gizlice dinlediğini iddia eden Trump, İngiltere’yi casusluğa yardım etmekle suçladı

İngiltere’nin dijital casusluk örgütü GCHQ ise, bu iddiaların "düpedüz saçmalık" olduğunu söyledi

ABD başkanı konuyla ilgili olarak "Gerçekler ortaya çıktığında çok güzel olacak!" dedi / Fotoğraf : The Independent

Donald Trump İngiltere’yi, başkanlık seçimlerindeki kampanyasını gizlice dinlemesi için Obama yönetimine yardım etmekle suçladı. ABD başkanı, "Gerçekler ortaya çıktığında çok güzel olacak!" dedi.

Trump, Twitter hesabından ABD merkezli sağcı bir haber kuruluşunun paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, söz konusu komplo teorisinden şu şekilde bahsetti:

“Eski CIA çalışanı Larry Johnson İngiliz İstihbaratını, Obama yönetiminin, Trump’ın 2016’daki başkanlık kampanyasını gizlice dinlemesine yardım etmekle suçluyor. Gerçeklerin ortaya çıkması an meselesi. Çok güzel olacak!"

İngiltere hükümetinin dijital casusluk örgütü GCHQ ise, bu iddiaları "düpedüz saçmalık" olarak nitelendirdi.

Örgüt Reuters'e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de belirttiğimiz gibi, GCHQ'nun (ABD’deki) başkanlık seçimini gizlice dinlediği iddiası saçmalık. Söylenenler safsata; dikkate alınmamalı."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiltere tarafından defalarca reddedilen iddiayı, uzun süre boyunca ABD istihbaratını eleştirmiş olan, Rusya yanlısı eski CIA çalışanı Johnson'ın ortaya attığı biliniyor.

Johnson, daha önce Demokratik Ulusal Komite’nin hacklenmesinin arkasında, Moskova’nın değil, CIA’in olabileceğini ileri sürmüştü. Bu iddiası yalanlanan Johnson, Rusya’nın ABD’nin 2016 seçimlerine müdahale ettiğine yönelik iddiaları da reddetmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU