8 STK, çocukların salgından daha iyi korunması için bir çalışma hazırladı

Çalışma hakkında bilgi veren Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Coşkun, "Amacımız ufuk açmak, ilham vermek" dedi

Genç Gönüllüler Derneği, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle çocukların ve sivil toplum gönüllülerin salgından korunması amacıyla yapılan çalışmaları anlatan bir video yayımladı.

Videoda, 8 ayrı sivil toplum kuruluşunun salgın döneminde yaptığı çalışmalar aktarıldı.

Çalışmada Bilinçli Aile Mutlu Çocuk Derneği, Yetiştirme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, Sağlıklı Yeni Nesiller ve Yardımlaşma Derneği, Genç Gönüllüler Derneği, İstanbul Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yeşilay ve JCI Genç Liderler ve Girişimciler Derneği örnek uygulamalarıyla yer aldı.

"Amacımız ufuk açmak"

Basın toplantısında konuşan Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Eyüp Coşkun, pandemi sürecinde çocukların ve sivil toplum kuruluşlarının virüs riskinden daha iyi korunabilmesi için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Amaçlarının ufuk açmak ve ilham vermek olduğunu belirten Coşkun şöyle devam etti:

Burada en büyük amacımız ilham vermek, ufuk açmak ve her bir sivil toplum kuruluşunun, okul müdürünün, ebeveynin kendi önlemlerini almasıydı. Ailelerin çocuklarını tanıması ve doğru yönde bilgilendirmesi için farklı yöntemlere ihtiyaçları var. Umuyoruz ki bu video farkındalığı sağlayacaktır” diye konuştu. Coşkun pandemi döneminde  bütün yükün devlette, sağlık çalışanlarında ve eğitimcilerde olmaması gerektiğini belirterek “Biz bu düşünceyle bir şeyler yapıyoruz ve daha iyisini yapmak istiyoruz. Bu sürecin bir parçası olmayı arzu ediyoruz.

Sporda temassız dönem

Öncü Spor Proje Koordinatörü Yaprak Avcı, kendi hazırladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de 74 ilde teşkilatlanmış bir kulüp olduklarını belirten Avcı, 13 branşta faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. 

Avcı, pandemi döneminde de çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

Salonlarımızın hijyenine dikkat ediyoruz. Giyinme odalarının tek tek kullanılmasını sağlıyoruz. Kişisel eşyaların kesinlikle paylaşılmamasını sporcularımıza öğretiyoruz. Bazı sporlarda da birebir teması önleyici çalışmalar yapıyoruz. Tekvandoda dövüş değil, pumse çalıştırıyoruz. Bu da hayali dövüş demek. Asla temasta bulunmuyoruz.

Görme engelli çocuklara masallar

JCI Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Kültür Şubesi Başkanı Fatma Nur Kaptanoğlu ise dünya genelinde 115 ülkede şubeleri bulunan bir dernek olduklarını ve Türkiye’de 25 şube ile faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Çocuklar için pek çok proje hayata geçirdiklerini aktaran Kaptanoğlu, “Pandemi döneminde de görme engelli çocuklar için sesli koronavirüs rehberi hazırladık. Masalda tamamen öyküleyerek çocuklara süreci anlatıyoruz. Önlemler ve korunma yollarını onların önüne hayal edebilecekleri şekilde koyuyoruz” diye konuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU