Kılıçdaroğlu TTB'yi ziyaret etti, MHP'den "Kandil'e de gidecek mi" tepkisi geldi

Bahçeli'nin eleştirisinin ardından TTB'yi ziyaret eden CHP lideri, "Halkın sağlığını tehlikeye atan yöneticileri uyarıyorlar" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) yönelik sözlerine tepki gösterdi. Ziyaretin hemen ardından bir açıklama yapan MHP de 

Kılıçdaroğlu, TTB'ye yaptığı ziyarette Bahçeli'nin açıklamalarına şu tepkiyi gösterdi:

Sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz. Bir anda ne olduysa sağlık çalışanları suçlu oldu. Neden? Çünkü sağlık çalışanları halka doğru bilgi vermeye çalışıyorlar. “Önlem alın” diyorlar. Vay sen misin önlem alın diyen? Kim diyecek bunu? Bunlar itiraz etmeyecek de, hükümeti sarayı uyarmayacak da kim uyaracak. Halkın sağlığını tehlikeye atan yöneticileri uyarıyorlar. Baştan politikalar belirlemeliydi bu iktidar.

TTB suç işlemiyor, yöneticileri uyarıyor. Baştan bir strateji belirlemesi gerekiyordu iktidarın. Salgının önlenmesi gerekiyordu, yaptılar başta, sokağa çıkma yasağı, okulların kapatılması gibi. Ama bu kararların doğuracağı bir şey vardı, işsizlik ve arkasından yoksulluk. Hükümetin buna da çözüm üretmesi gerekiyordu. TTB'nin kapatılması lazım. Niçin? Gerçekleri söyledikleri için. Baştan itibaren olayın ciddiyetinin, var olan devleti yöneten kesim bu olayın ciddiyetini kavrayamadı.

"Hayatımda duyduğum en saçma söz"

Kılıçdaroğlu Bahçeli'nin "TTB kapatılmalıdır" açıklamasına yönelik soruya yanıt vererek  "Kovid-19'la mücadele edenler terörist oluyor değil mi? Hayatımda duyduğum en saçma söz" diye konuştu. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ilk çıktığı dönemde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya güvenildiğini, ancak durumun şu an böyle olmadığı görüşünü dile getiren CHP lideri, şöyle devam etti:

Kurumsal olarak devletin yalan söylememesi lazım. Verileri bir siyasetçi değil, Bilim Kurulu'ndan birinin açıklaması gerekiyor. Başlangıçta Sağlık Bakanı güven verdi, doğru. Ama o da daha sonra ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla' deyince güven kayboldu.

Sağlık sektörü çalışanlarının mesai saatleri konusunda sorunlar yaşadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Sağlık çalışanları günün 24 saati çalışıyor. Hangi politikacı günde 24 saat çalışıyor.

MHP: Kandil'e gidip gitmeyeceği merak ediliyor

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden ve açıklamalarından hemen kısa bir süre sonra MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yazılı bir açıklama yaptı.

CHP liderinin yaptığı açıklamaya tepki gösteren MHP'li Büyükataman özetle şunları söyledi:

İhanette birleşmek üzere programlanmış olan particiklerin Türkiye'nin ve Türk milletinin karşısında mevzilenmiş olan TTB'ye destek mesajları bu kapsamda gecikmemiştir. Allah muhabbetlerini artırsın. Büyük Türk milletinin hepsine verecek bir cevabı olacaktır. Bu kapsamda bugün Türk Tabipleri Birliğini ziyarete giden Kılıçdaroğlu'nun yakasına takılan siyah kurdele, kendisini hangi kirli güçlere teslim ettiğinin utanç nişanesi olarak hafızalarda yer edecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin hekimleri suçlu ilan ettiğini iftira eden Kılıçdaroğlu'nun bu iftirasını ispatlamasını şerefine emanet ediyoruz. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretlerine Kandil'le devam edip etmeyeceği, bu görüşmenin Kandil'in siyasi temsilcileriyle seçimden önce yaptığı gibi gizli mi olacağı da ayrıca merak konusudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU