İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı, Cübbeli Ahmet'ten açıklama geldi: Ben 'Cemaat ve tarikatlar silahlanıyor' demedim

Bakanlık açıklamasından sonra sosyal daha önce çıktığı programdaki videoyu sosyal medyasında paylaşan Cübbeli Ahmet, tartışma konusu olan sözleriyle cemaat ve tarikatları değil, Selefi grupları kast ettiğini söyledi

"2 bin dernek silahlarıyor" sözlerinden sonra "Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım" dediği belirtilen Cübbeli Ahmet yeni bir açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı haberinden sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Cübbeli Ahmet, Selefi grupları kastettiğini söyledi. 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilenen Ahmet Mahmut Ünlü, bazı yayın organlarının sözlerini çarpıttığını savundu. 

Cübbeli Ahmet, "Ben, 'Cemaatler ve tarikatlar silahlanıyor' demedim, 'Selefi dernekler silahlanıyor' dedim ama din karşıtı bazı yayın organları kasıtlı olarak lafı 'Cemaatler ve tarikatlara' çevirdiler. Buyrun! Videoyu Dinleyin!"

 

 

Cübbeli Ahmet ne dedi? 

Daha önce çıktığı programdan bir bölüm paylaşan Cübbeli Ahmet, burada açık bir şekilde 2 bin kadar derneğin silahlandığını söylüyor. 

Cübbeli Ahmet'in buradaki sözleri şöyle: 

"Araplarda Selefi ekolü var. Şimdi Arapların Selefi ekolü öyle bir arttı ki. Selefiler, DEAŞ'ın alt yapısıdır. Daha dün kim yakalandı? Türkiye sorumlusu mu ne? İki gün evvel. Bana devlet koruma, bilmem ne vermiş. Ben de 'rahat rahat gezeceğim' zannediyorum. Bir bakıyorum ki, başı daha yeni yakalandıysa kuyruğu nerededir?

Bu Selefi yapıya ilişkin 3-4 defa konuşma yaptım. 2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı, mompalı. Dört 'Defa silahlanmayı engelleyin. İç savaş çıkacak' dedim. Özellikle Batman, Gaziantep taraflarından. Menzili kastederek konuşmuyorum. O bölgede çok sayıda Selefi akım var. Oradaki Selefi akım ile Batman'daki Şii taraflı gruplar çatışmaya hazırlanıyor. Barut gibi.

'Bu silahlandırmayı durdurun, yarın bu işin önüne geçemeyiz. Millet birbirini öldürür' dedim. Şu Selefi hortlatması... 2 bin dernek. Ora -bura kaynıyor. Herkesi kafir ilan ediyorlar. Bunlara nasıl müsaade ediyorlar? İnsanları alenen tehdit ediyorlar. Şu Selefi derneklerinin mutlaka kontrol edilmesi ve silahlanmanın engellenmesi gerekiyor." 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU