Leicester City'ye transfer olan Cengiz Ünder: Çocukken Çağlar ile Avrupa'da birlikte oynamayı hayal ederdik

Premier Lig'de Çağlar Söyüncü'nün forma giydiği Leicester City'ye transfer olan Cengiz Ünder, "Çocukken Avrupa'da birlikte oynamayı hayal ederdik. Bu hayal şimdi Leicester'da gerçekleşiyor. Umarım her şey harika olur" dedi

Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder, 2014'te Altınordu'da buluşmuştu / Fotoğraf: AA

Premier Lig ekiplerinden Leicester City, Roma'da forma giyen milli oyuncu Cengiz Ünder'i kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

 

 

Kulüpten yapılan açıklamada, 23 yaşındaki kanat oyuncusunun sezon sonuna kadar kiralanması konusunda Roma ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Milli futbolcu, Leicester City resmi internet sitesine verdiği demeçte, bu kulübü tercih etme nedenlerini ve Çağlar Söyüncü ile olan ilişkisini anlattı.

 

 

Çağlar Söyüncü ile tekrar aynı takımda forma giyecek olan Cengiz Ünder, şöyle konuştu:

En iyi arkadaşım burada oynadığı için kendimi çok iyi hissediyorum. Onunla aynı takımda oynayacağım için mutluyum. Leicester'ın maçlarını Çağlar için takip ederdim. Takımdaki tüm oyuncuları ve yapabileceklerini biliyorum. Antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum.

"Çocukken birlikte Avrupa'da oynamayı hayal ederdik"

Çağlar Söyüncü'nün Leicester City'deki performansından övgüyle söz eden milli futbolcu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Çocukken Avrupa'da birlikte oynamayı hayal ederdik. Bu hayal şimdi Leicester'da gerçekleşiyor. Umarım her şey harika olur. Çağlar geçen sezon Premier Lig'de olağanüstüydü ve tüm dünyaya bunu gösterdi.

Altınordu formasıyla çeşitli kategorilerde birlikte mücadele eden Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder, Leicester City'de tekrar bir araya geldi.

 

 

2014'te yolları kesişmişti

Futbola İzmir'de başlayan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in yolu 2014'te Altınordu'da kesişti.

O sezon ilk olarak 21 Yaş Altı Ligi'nde 29 Ağustos 2014'te Bucaspor maçıyla aynı takımda forma giyen iki genç oyuncu, o yıl 21 Yaş Altı Ligi'nde 10, TFF 1. Lig'de 4 ve Türkiye Kupası'nda da 5 maça çıktı.

Bir sonraki sezon ise TFF 1. Lig'de 28 müsabakada birlikte top koşturan ikiliden Çağlar Söyüncü 2016-2017 sezonunda Almanya ekibi Freiburg, Cengiz Ünder ise Medipol Başakşehir'in yolunu tuttu.

Çağlar Söyüncü 2018-2019 sezonu başında Leicester City takımına, Cengiz Ünder de aynı sezon İtalya'nın Roma takımlarına transfer oldu.

Cengiz Ünder'in Leicester City'ye kiralanmasıyla iki milli futbolcu tekrar birlikte top koşturacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU