FBI Direktörü'nden ABD seçimlerine müdahale açıklaması: Rusya, Biden'ı karalıyor

Kongre'de ifade veren yetkili, Moskova'nın müdahale girişimlerinin 2016'dakinin aksine şu ana dek "yanlış bilgilendirme" ile sınırlı kaldığını söyledi

FBI Direktörü Christopher A. Wray yaklaşan seçimler öncesi güvenlik meseleleriyle ilgili son bilgileri paylaştı (AFP)

FBI Direktörü Christopher A. Wray, Rusya'nın Demokrat başkan adayı Joe Biden'a karşı kampanya yürüterek seçimlere müdahale etmeye çalıştığını bildirdi.

Washington Post'un haberine göre Wray, ABD Kongresi'nde perşembe günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın hâlâ başkanlık seçimlerini etkileme yönünde çaba içinde bulunduğunu ve Biden'ı karalama arayışında olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'nde söz alan Wray, "İstihbarat topluluğunun ortak fikri, Rusya'nın seçimlerimize müdahale etmeye kalkışmayı sürdürdüğü yönünde" dedi.

Wray bununla birlikte, Demokratların e-postalarını ve eyalet seçim sistemlerini hacklemek gibi ciddi seviyede saldırıların gerçekleştiği 2016 seçimlerinin aksine, şu ana kadarki çabaların daha çok "yanlış bilgilendirme" ile sınırlı kaldığını kaydetti.

Demokratların başkan yardımcısı adayı Kamala Harris kısa süre önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD seçimlerine bir kez daha müdahalede bulunabileceğine dair uyarılarda bulunmuştu.

İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) eski istihbarat yetkilisi Brian Murphy de Demokrat başkan adayı Biden'ın akıl sağlığıyla ilgili yanlış bilgi yaymayı hedefleyen Rusya kaynaklı bir oluşumla ilgili bakanlığı uyaran bir istihbarat bülteninin yayımlanmasının engellendiğini ortaya çıkarmıştı.

 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU