Joaquin Phoenix'in Joker'iyle Robert Pattinson'ın Batman'i bir araya mı geliyor?

Joaquin Phoenix, Joker performansıyla dünyanın pek çok yerinde büyük bir yankı uyandırmıştı

The Batman'in fragmanının yayımlanmasının ardından onun da tıpkı Joker gibi farklı bir tasvir sunabileceği düşünülüyor (Fotoğraflar: Warner Bros.)

Todd Phillips’in yönetmen koltuğunda oturduğu Joker filmi son 20 yılda izleyicilerin görmeye alıştığından farklı bir çizgi roman uyarlamasıydı ve Batman evreniyle ilişkisini tamamen koparmış olmasa da orijinal bir hikaye anlatıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin izleyicileri Thomas ve Martha Wayne’in sokakta vurulduğu sahneyi görmeselerdi de muhtemelen çok şaşırmazlardı ancak bu Arthur Fleck’in Batman evrenine basit biçimde eklenmediğinin en büyük göstergelerinden biriydi. 

Film en başından itibaren daha büyük bir evrenin parçası olmak yerine Gotham evreninden görece bağımsız bir yapım olarak tasarlanmıştı. Ancak Joaquin Phoenix’in daha farklı projelerle, özellikle kaçınılan daha büyük evrene dahil olabileceği yönündeki söylentiler devam ediyor.

 

 

Matt Reeves’in The Batman’i de yapım aşamasında ve Robert Pattinson’la farklı bir tasvirini göreceğimiz Batman, kısa süre önce yayımlanan fragmanıyla pek çok Batman hayranının ilgisini uyandırmıştı. 

Bununla birlikte stüdyonun Joker performansıyla Oscar kazanan Joaquin Phoenix’e iki yeni devam filmiyle dönmesi için 50 milyon dolar teklif ettiği iddia edilmişti ve We Got This Covered'ın haberine göre şimdi de Phoenix ve Pattinson’ın canlandırdığı karakterlerin karşı karşıya gelebileceği iddia edildi. 

 

 

Her ne kadar bu fikir fazlasıyla heyecan verici görünse de zaman çizelgesi açısından kafa karıştırıcı görünüyor. The Batman’deki olaylar muhtemelen modern dünyada geçecek ancak Joker’de tanık olunan olaylar 1981’de yaşanıyordu. Dolayısıyla iki karakteri bir araya getirmek sanıldığı kadar kolay görünmüyor. 

 

 

Phoenix, eğer Reeves’in Gotham şehrinde aniden ortaya çıksaydı ya çok yaşlı bir adam olurdu ya da her iki hikayeyi de birbirine yaklaştıracak mantıklı bir kurgu oluşturulması gerekirdi. 

 

 

Henüz resmi hiçbir açıklama yapılmamış olmasına rağmen Phoenix’in Joker’ine dair söylentiler bitmeyecek gibi görünüyor.

Ancak bugüne kadar pek çok sosyal medya kullanıcısının Phoenix ve Pattinson’ın bir şekilde yan yana gelmesini istemesi ufak da olsa bir şans yaratabilir. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU