126 milyon dolarlık geliriyle Ronaldo ve Neymar'ı geride bırakan Messi, bu yılın en çok kazanan futbolcusu oldu

Barcelona'dan ayrılacağı iddialarıyla gündeme gelen ancak takımda kalması kesinleşen Lionel Messi, 126 milyon dolarlık geliriyle bu yılın en çok kazanan futbolcusu oldu

Cristiano Ronaldo - Lionel Messi - Neymar

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, bu yıl en çok kazanan futbolcular listesinde ilk sırada yer aldı.

Forbes dergisinin maaş, sponsor gelirleri ve bonusları hesaba katarak hazırladığı listede, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, 126 milyon dolarla 2020 yılının en fazla kazanan futbolcusu oldu.

 

Cristiano Ronaldo-Juventus-AFP.jpg
Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AFP

 

Messi'nin ardından İtalya ekibi Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 117 milyon dolar kazancıyla ikinciliği elde etti.

 

Neymar-AFP.jpg
Neymar / Fotoğraf: AFP

 

Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımında görev yapan Brezilyalı Neymar, 96 milyon dolar geliriyle üçüncü sıraya yerleşti.

 

Kylian Mbappe1 - Reuters.JPG
Kylian Mbappe / Fotoğraf: Reuters

 

Neymar'ın takım arkadaşı Kylian Mbappe, 42 milyon gelirle dördüncü, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah ise 37 milyon dolar gelirle listede beşinci oldu.

 

Antoine Griezmann - AFP.jpg
Antoine Griezmann / Fotoğraf: AFP

 

Manchester United'da forma giyen Fransız futbolcu Paul Pogba, 34 milyon dolar gelir elde ederken, Barcelona'da 33 milyon dolarlık kazanç sağlayan Antoine Griezmann, yedinci sırada yer aldı.

 

Bale-Tribün-Gol.jpg
Gareth Bale'in tribünde uyuklarken çekilen görüntüsü, tepki çekmişti / Fotoğraf: @Gol

 

Gareth Bale 29 milyon dolar kazandı

Real Madrid'de hedefteki isim olan ve takımda fazla şans bulamayan Galli yıldız Gareth Bale, 29 milyon dolarlık kazancıyla sekizinci sırada bulunuyor. 

 

Robert Lewandowski-AFP.jpeg
Robert Lewandowski / Fotoğraf: AFP

 

Bayern Münih ile bu sezon Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluğu yaşayan ve tüm kulvarlarda gol olan Robert Lewandowski, 28 milyon dolarla dokuzuncu olurken, Manchester United'ın İspanyol file bekçisi David De Gea, 27 milyon dolarlık geliriyle listenin onuncu sırasında yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU