Fatih Altaylı’dan Ahmet Hakan’a: Neyi yapmam dese mürekkebi kurumadan yapıyor

Altaylı, bir yazısında “Reyting getiriyor diye Cübbeli programları yapmam” diyen Ahmet Hakan’ı eleştirdi

Fotoğraflar: AA

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yü programına çıkaran Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a tepki gösterdi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında Ahmet Hakan için şunları söyledi:

Cübbeli Ahmet’i ekrana çıkarmam diyen Ahmet Hakan bir kez daha Cübbeli’yi ekrana çıkarttı. Bir kez söyleyeyim çıkarmasına bir şey demiyorum. Sadece çıkarmam demesine gülüyorum. Çünkü neyi yapmam dese mürekkebi kurumadan yapıyor. Sizce de eğlenceli değil mi bu durum!

"Reyting getiriyor diye Cübbeli programları yapmam" demişti

Hakan ile Altaylı arasında geçmişte de Cübbeli Ahmet ile ilgili tartışma çıkmıştı. İki isim bir süre köşelerinden birbirlerini eleştirmişti. Hakan, 23 Temmuz 2020 tarihinde köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

Geçenlerde Tarafsız Bölge’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ali Köse’nin “Bir FETÖ gider, bin FETÖ gelir” açıklamasını tartışıyorduk. Konu bir ara Cübbeli’nin Ali Köse’ye gösterdiği tepkiye geldi. Tartışmacılar, Cübbeli’yi eleştirdiler. Program editörümüz Şafak, kulağıma Cübbeli’nin cevap hakkını kullanmak için bağlanmak istediğini söyledi. Hiç tereddüt etmeden, “Tabii ki bağlayalım” dedim.

Cübbeli yayına katıldı. Ali Köse’yi eleştirdi. Ali Köse aradı, o da yayına bağlanmak istedi. O da yayına katıldı. Yani gayet rutin, gayet klasik bir yayıncılık faaliyetiydi yaptığımız.

Hep söyledim, yine söylüyorum: Cübbeli’yi ekrana çıkarıp... “Aman hocam, canım hocam... Söyle bakalım... İslam’da şu iş nasıl oluyor” falan diye kıkırdamam. Reyting getiriyor diye Cübbeli programları yapmam.

Uşşaki Tarikatı'nın liderliğini yaptığı ifade edilen ve kendisini Fatih Nurullah olarak tanıtan Eyüp Fatih Şağban'ın 12 yaşındaki bir çocuğa istismarının ardından tutuklanmıştı. Tarikat liderinin istismarı, kamuoyunda tekrar tarikat ve cemaatlerle ilgili tartışma başlatmıştı. Hakan da CNN Türk’teki programına Cübbeli Ahmet’i konuk olarak almıştı.

 

Habertürk, Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU