Willy Wonka'dan ilham alan ünlü şekerci, düzenlediği yarışmayı kazanana fabrika verecek

Şeker üreticisi firma 1976'da Jelly Belly jöle fasulyelerini icat etmişti

David Klein, düzenlediği yarışmanın, Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın kahramanı Willy Wonka'dan esinlendiğini söyledi (IMDb)

Jöle fasulyelerinin mucidi Jelly Belly şirketinin kurucusu, şekerleme tutkunlarına Willy Wonka tarzı bir yarışmaya katılma fırsatı sunuyor. Altın biletlere sahip olacak yarışmacılar, şekerleme fabrikası ödülünü kazanma imkanı yakalayacak.

Kurucusu olduğu Jelly Belly'den ayrılmasına karşın şekerleme sektöründeki faaliyetlerini sürdüren David Klein, internette yayımladığı bir videoda, kazanana şekerleme fabrikalarından birini vereceği ABD çapında bir hazine avı başlattığını duyurdu.

"Dünyanın, zihnini sorunlardan uzaklaştırmak için olumlu bir şeye ihtiyacı olduğunu" söyleyen Klein'a göre, "Tüm ABD eyaletlerinde düzenlenecek yarışmada katılımcılar altın renkli asker künyelerini arayacak".

Hazine avında yarışmak isteyenlerin 49,99 dolar (yaklaşık 375 TL) ödemesi gerekecek. Böylece katılımcılar bulundukları eyaletteki bir ipucuna erişim hakkı kazanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNET'e göre farklı eyaletlerde farklı günlerde bulmacalar yayımlanacak. İlk ipucuysa 30 Eylül'de Georgia'da açıklanacak. Her eyaletteki ava sadece bin katılımcının kaydolmasına izin verilecek. Kayıt yaptıranlar, ipuçlarını alacakları özel bir Facebook grubuna girmiş olacak.

Klein'in websitesi www.thegoldenticket.com 'a şu an erişilemiyor. CNN'e göreyse yarışmanın her galibi 5 bin dolar (yaklaşık 37 bin 450 TL) kazanırken, en büyük galip de Klein'in Florida'daki fabrikasının anahtarlarını ve Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde şekerleme yapma kursu kazanacak. 

İlk avda yarışan herkes fabrika anahtarı için rekabete hak kazanacak. 

Klein'in Jelly Belly'de hissesi bulunmuyor ama iş adamı, ABC News'e yaptığı açıklamada kazanana "Şekeradam Mutfakları'ndan" birini vereceğini söyledi.

CNN'in haberine göre, şekerleme üreticisi, video mesajında, söz konusu hazine avıyla Willy Wonka arasındaki benzerliğin kasıtlı olduğunu, fabrikalarından birini hediye etmeyi hep istediğini ifade etti.

İş adamı, "Bu, yapmak istediğim şeyler listesinde yer alıyordu" dedi.

Şimdi, nihayet bunu yapıyoruz ve dünyaya artık bir nebze neşe katmayı umuyoruz.

Hazine avı sosyal medyada karışık tepkiler aldı. Bazıları sunulan fırsattan duyduğu mutluluğu dile getirirken, kimileri katılım maliyetini eleştirdi. 

Bir yorumcu Twitter'da, "Hayatım boyunca böyle bir an bekledim" dedi.

Bir diğeriyse, "Aynı Willy Wonka gibi ama tek bir farkla, Willy katılım için asla çocuklardan 50 dolar talep etmemişti" yazdı.

Jelly Belly, ABC News'e yaptığı açıklamada, yarışmayla ilişiğinin bulunmadığını teyit etti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU