Diyanet'ten çocuk istismarına ilişkin açıklama: Din istismarcılarına karşı aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir" denildi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Uşşaki tarikatı lideri olduğu öne sürülen Eyüp Fatih Şağban’ın, çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu vahim olayın yakından takip edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “ Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunları kaydedildi:

Allah’ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.

İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU