AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan’ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneği

Çelik, Yunanistan’ın Meis Adası’na turist feribotuyla gönderdiği iddia edilen askerlerle ilgili tepki gösterdi. Çelik, “Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege’de ve Akdeniz’de korsan politikaların temsilcisi olmuştur” dedi

Fotoğraf: AA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın Meis Adası’nı silandırma girişiminin “yeni bir korsanlık örneği” olduğunu söyledi.

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, “Türkiye’nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır” dedi.

“Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege’de ve Akdeniz’de korsan politikaların temsilcisi olmuştur” ifadelerini kullanan Çelik, “Hukuk temelinde diplomasi yoluyla sorunları çözmek yerine, korsan anlaşmalarla diplomasiye sabotaj düzenleyen Yunanistan’dır. Yunanistan’ın bu adımlarının neticesi ağır başarısızlık olacaktır” görüşünü paylaştı.
 

“Türkiye en güvenilir muhataptır”

“Yunanistan hukuk yoluyla sorunları çözmek istiyorsa Türkiye en güvenilir muhataptır” diyen Çelik şöyle devam etti:

Türkiye ile konuşmak yerine Fransa ile tatbikat yapmayı tercih ediyorsa bunun ne kadar yanlış olduğunu görecektir. Yunanistan her adımına verecek güçlü bir cevabımız olduğunu öğrenecektir.

AFP'nin geçtiği fotoğraflarda Yunan askerlerinin adaya turist feribotlarıyla geldiği görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ajans, kamuflajlı ve silahlı askerlerin Blue Star adlı gemiye bindikleri ve indikleri anlara dair fotoğrafları yayımlamıştı.

Dışişleri: Reddediyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan “Basında yer alan haberler doğruysa, bu, Yunanistan'ın hukuk tanımazlığının ve Doğu Akdeniz'deki gerçek niyetinin yeni bir göstergesidir” denilmişti.

“Adanın statüsüne yapılmaya çalışılan gayri meşru değişiklikleri reddediyoruz” ifadesinin kullanıldığı Dışişleri açıklamasında, “Kıyılarımızın hemen karşısında böyle bir provokasyonun amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguluyoruz” ifadesi kullanılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU