Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, Büyük Zafer'e de aynı şekilde sahip çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerlerini kötüleyenler bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

30 Ağustos’un bir milletin bağımsızlığı ve şerefi için neleri göze alabileceğinin en açık ispatı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "98 yıl önce kazanılan bu zaferi biz de manasına uygun şekilde kutluyoruz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Anadolu’nun kapılarını bize açan Malazgirt’e nasıl sahip çıkıyorsak bu toprakları ebedi vatanımız kılan büyük zafere de aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Malazgirt ne kadar bizimse İstanbul’un fethi ne kadar bizimse Çanakkale de Dumlupınar da Sakarya da bizimdir. Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin mübarek kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz birer mühürdür. 2200 yıllık devlet tarihimiz en büyük gurur ve güven kaynağımızdır.

"Bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır"

"Hepsi birbirinin devamı olan devletlerimizi her kim diğerinin karşısına koyuyorsa bu milleti ve tarihini tanımıyor demektir" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerlerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar, bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır. Zaferlerimiz arasında ayrım yapanların amacı 83 milyonun kardeşliğine kastetmektedir.

Erdoğan, insanları birbirlerine düşürmek isteyenlerin gereken cevabı yine milletten alacağını belirtti.

"Bu milletin 60 senesini çaldılar"

Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos, cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığını belirten Erdoğan, "Sakarya'daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 oranında dışa bağımlı hale getirenlerdir" ifadelerini kullandı.

Ülkenin kalkınması için mücadele verdiklerini ifade eden Erdoğan, "Bu milletin 60 senesin çaldılar. Son 18 senede hem kayıpları telafi etmenin hem de ülkemizi zirveye taşımanın mücadelesini verdik. Ülkemizin savunma sanayiinde dışa bağımlığını yüzde 70’lerden yüzde 30’lar seviyesine getirdik" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayinde başarılı işlere imza attığını vurgulayarak, "Bu konuda sektörümüzden azami hassasiyet bekliyorum" diye konuştu.

"Atmaca'yı yıl sonunda TSK envanterine katacağız"

Savunma Sanayi Başkanlığı ve Roketsan tarafından geliştirilen ‘Atmaca’ roketi ile ilgili konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

Atmaca roketi inşallah yıl sonunda TSK envanterine katacağız. Atmaca’nın geliştirilmesinde emeği olan Savunma Sanayi başkanlığımızı ve Roketsan’ı tebrik ediyorum. Mikro uydu fırlatma projesi en kritik çalışmalar arsında yer alıyor. Bu proje ile 100 kg ve altındaki mikro uydularımızı alçak dünya yörüngesine yerleştirebileceğiz. Yerli uydumuz uzaya fırlatıldığında ülkemize güvenli bilgi akışı sağlayacak. Bayraktar TB2 SİHA'nın lazer işaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni gelişme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU