ABD Başkan Yardımcısı adayı Kamala Harris: Jacob Blake'i vuran polisin suçlanması gerekiyor

Harris, "Kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gördüklerimi dikkate alacak olursak görüşe bakılırsa o memurun suçlanması gerekiyor" dedi

Demokratların başkan yardımcısı adayı Harris, ABD'nin konuştuğu saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu (Reuters)

Kamala Harris, Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden'ın yardımcısı olarak seçilmesinden sonra verdiği ilk birebir röportajda, Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasına değindi ve bu memurların kanıtlara dayanarak "suçlanması gerektiğini" belirtti.

NBC Today programının sunucusu Craig Melvin cuma günü eski başsavcıya, hangi senaryoya göre bir polis memurunun silahını ateşlemesinin meşru sayılabileceğini sordu.

Harris, "Ben bunu anlamıyorum. Ancak tüm kanıtlara sahip değilim" dedi.

Adam arabasına gidiyordu. Silahlı görünmüyordu. Şayet silahı yoksa bu adamın sırtına yakın mesafeden 7 kurşun sıkarak gösterilen güç kullanımını kim haklı görüp meşru sayabilir anlamıyorum.

Melvin daha sonra başkan yardımcısı adayına, polis memurlarının Blake'i sırtından 7 kez vurarak belden aşağısı felçli bırakmakla suçlanıp suçlanmayacağını sordu.

Harris, "Kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gördüklerimi dikkate alacak olursak görüşe bakılırsa o memurun suçlanması gerekiyor" yanıtını verdi.

Yargı süreci herkes için işlemeli.

Bu, kesinlikle adalet sistemimizin önemli ilkelerinden biri. Ama mesele şu: Amerika'da bu vakaların gerçekleşmeye devam ettiğini biliyoruz. Ve Amerika'da bu tür davranışlara maruz kalan çok fazla siyahi erkek var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wisconsin Adalet Bakanlığı Ceza Soruşturma Bölümü, polisin pazar günü Kenosha'da gerçekleştirdiği silahla vurma eylemini soruşturmaya devam ediyor. Olaya karışan iki polis memurunun soruşturmada işbirliği yaptığı ve hiçbirinin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Blake'in kendisiyle aynı adı taşıyan babası Jacob Blake, CNN'e yaptığı açıklamada, aldığı çok sayıda kurşun yarasından iyileşmeye çalışan oğlunun hastanede yatağa kelepçeli tutulduğunu söylemişti.

Baba Blake şu ifadeleri kullanmıştı:

Oğlum hayatı için savaşıyor.

Dayanıyor... onu yatağa zincirlemek bir parça sınırı aşıyor.

Polis yetkililileriyse Blake'in felç olmasına rağmen neden yatağa kelepçelendiğine dair aileye herhangi bir açıklama yapmadı.

Harris, Biden'la birlikte ele almayı planladıkları meselelerden biri olan "Amerika'daki siyahilerin durumuyla" ilgili katedilmesi gereken yol olduğuna inandığını ifade etti.

Ceza adaleti sisteminin düzenlenmesi açısından bu konu üzerinde konuştuk ama hadi tüm siyahi erkekler dahil her erkeğin ailesine bakabilmek, onurlu bir şekilde yaşamak ve saygı görmek istediğine dair gerçeklerden bahsedelim.

Biden-Harris planı, ekonomik fırsatlara kavuşma hususunda uzun süredir ihmal edildiklerine dair belirli bir kaygı taşıyan topluluklara yatırım yapmakla ilgili.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU