Enola Holmes’teki Sherlock tasviri neden öncekilerden çok farklı?

Henry Cavill’in canlandıracağı Sherlock, karakterin önceki versiyonlarından çok daha nazik fakat bunun bir nedeni var

Netflix'in merakla beklenen filmi kısa süre önce afişindeki hatayla gündeme gelmişti (Netflix)

Arthur Conan Doyle’un efsanevi karakteri Sherlock Holmes’ün film uyarlamalarındaki önceki versiyonlarının aksine yakında çıkması beklenen Enola Holmes filminde Henry Cavill’in canlandırdığı Sherlock çok daha nazik biri olarak tasvir ediliyor. 

Sherlock Holmes’ün heyecan verici dedektiflik hikayeleri pek çok kez yeniden uyarlandı ve ekranlara farklı biçimlerde yansıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2010’lu yıllarda ikonik karakter Robert Downey Jr. tarafından Victoria döneminde suç çözen bir dedektif olarak resmedilmişti. Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Sherlock ise günümüzde yaşanan vakaları çözmeye çalışıyordu ve çok daha modern bir şekilde tasvir edilmişti. 

Öte yandan Gandalf rolüyle tüm dünyada ün kazanan Ian McKellen’da 93 yaşında emekli olmuş Sherlock’u canlandırmıştı. McKellen’ın Sherlock’u zayıflayan hafızası nedeniyle zorluklar yaşıyordu. 

Bununla birlikte Nancy Springer’ın kitaplarından uyarlanan Netflix’in merakla beklenen filmi Enola Holmes’ü Millie Bobby Brown canlandıracak. Sherlock hayranları Brown’u Sherlock’un ve Mycroft’un kardeşi rolünde izleyecek. 

 

 

Filmin olay örgüsü Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı Eudoria’nın ortadan kaybolmasının ardından annesini bulmaya çalışan Enola’ya odaklanıyor. Mycroft, Enola’nın asi tavırlarını onaylamıyor ve düzgün davranmayı öğrenmesi için yatılı okula gönderilmesinde ısrar ediyor. Buna karşın Sherlock, Enola’yı savunmaya daha meyilli ve onu zekası ve bağımsızlığı nedeniyle övüyor. 

Screen Rant'in haberine göre Enola’nın gözünden anlatılan bir hikayede Sherlock’un daha çok empati kuran bir karakter olarak gösterilmesi mantıklı görünüyor. Önceki Sherlock tasvirlerinde karakterin anti-sosyal tavırları çok fazla ön plana çıkarken, Sherlock bu filmde Enola’nın sevecen abisi olarak görülecek. 

Filmde gelenekçi biri olmayan Sherlock, Victoria devri toplumunun kurallarına karşı çıkan Enola’yla gurur duyuyor. 

Filmin 23 Eylül’de yayımlanması bekleniyor. 

Bununla birlikte film daha önce Arthur Conan Doyle’un ailesinin Netflix’e açacağı davayla da gündeme gelmişti. Doyle’un ailesi filmin uyarlandığı kitap serisinin ünlü yazarın 10 kitabının telif hakkını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. 

2014'teki bir davada hakimin 1923'ten önce yazılan tüm Holmes hikayelerinin kamu malı olduğuna hükmetmesinin ardından aile Conan Doyle'un eserlerinin çoğunda haklarını kaybetmişti.Ancak aile Enola Holmes’ün 1923 ve 1927 arasında yazılan öykülerden parçalar barındırdığını öne sürüyor. 

 

Independent Türkçe, Screent Rant

DAHA FAZLA HABER OKU