Netflix'in Enola Holmes afişindeki tarihi hata dikkat çekti

Sherlock evreninin hayranlarının merakla beklediği filmde Millie Bobby Brown ve Henry Cavill gibi isimler yer alıyor

Hikaye 19. yüzyılda geçecek olmasına rağmen afişte yer alan 21. yüzyıl yapısı dikkatlerden kaçmadı (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in merakla beklenen filmlerinden Enola Holmes’ün afişindeki detay Sherlock Holmes dünyasının hayranlarının gözünden kaçmadı. Eylül’de yayımlanması beklenen filmde Sherlock Holmes’ün küçük kız kardeşi Enola’nın başından geçen maceralar konu alınacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, Henry Cavill’in Sherlock Holmes’ü, Millie Bobby Brown’un da Enola Holmes’ü canlandıracağı filmin ilk görüntülerini kısa süre önce paylaşmış ve Sherlock hayranlarının sosyal medyada heyecanlı paylaşımlar yapmasına neden olmuştu.

We Got This Covered'ın haberine göre kısa fragmanla birlikte filmin afişi de yayımlanmıştı ancak afişteki tarihi detay hayranların gözünden kaçmadı. Afişteki Westminster silüeti bize filmin Londra’da geçeceğini hatırlatıyor. Fakat ne yazık ki görüntülerde yer alan yapılardan bir tanesinin orada bulunmaması gerekiyor. 

Afişte Westminster Sarayı’nın yanındaki ünlü saat kulesi Big Ben ile birlikte Portcullis House da yer alıyor. Sembol yapılardan biri olan Portcullis House’un yapımına 1992’de başlandı ve 2001’e kadar da bitmedi. Bununla birlikte Enola Holmes filmi 19. yüzyılda geçiyor ve bu nedenle yaklaşık 100 yıl sonra inşa edilen binanın filmin atmosferinde yer almaması gerekiyor.

Enola Holmes tam olarak 1884’te yaşanan maceraları konu alıyor. 

 

 

Her ne kadar filmin yapımından sorumlu ekibin bu tip konularda titiz çalışma yürüttüğü bilinse de bu önemli tarihi detayın gözden kaçtığı anlaşılıyor. 

Afişte ünlü oyuncular Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin, Helena Bonham Carter yer alıyor. Pek çok önemli filmde yer alan oyuncuların yanı sıra Fiona Shaw, Adeel Akhtar ve Susan Wokoma gibi isimler de filme katkı koyacak. 

 

a.jpg
Başrolde yer alan Brown daha önce Stranger Things dizisindeki Eleven rolüyle dikkat çekmişti (Netflix)

 

Filmde Enola Holmes, annesinin ortadan kaybolmasına yönelik gizemi açığa çıkarmaya çalışırken görülüyor. Merakla beklenen film 23 Eylül’de yayımlanacak. 

Bununla birlikte film daha önce Arthur Conan Doyle’un ailesinin Netflix’e açacağı davayla da gündeme gelmişti. Doyle’un ailesi filmin uyarlandığı kitap serisinin ünlü yazarın 10 kitabının telif hakkını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. 

2014'teki bir davada hakimin 1923'ten önce yazılan tüm Holmes hikayelerinin kamu malı olduğuna hükmetmesinin ardından aile Conan Doyle'un eserlerinin çoğunda haklarını kaybetmişti.Ancak aile Enola Holmes’ün 1923 ve 1927 arasında yazılan öykülerden parçalar barındırdığını öne sürüyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU