BAE, ortak tatbikata katılması için Yunanistan'a 9 savaş uçağı gönderdi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleriyle birlikte Yunanistan'a BAE desteği geldi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait 9 savaş uçağının ortak tatbikatlara katılmak üzere Suda üssüne geldiği belirtildi.

Yunan ordusuna bağlı internet sizesinde yayınlanan bildiride, BAE'nin Yunanistan'a dört F-16, iki C-130 ve üç C-17 nakliye uçağı gönderdiği aktarıldı.

Yunanistan Savunma Bakanı Konstantinos Floros'un BAE'li mevkidaşı Korgeneral Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi ile geçtiğimiz perşembe günü görüştüğü bilgisi paylaşıldı. 

Ordunun açıklamasında, ortak tatbikatlar sırasında Yunanistan ve BAE silahlı kuvvetlerinin görevlerini yerine getirmeye hazır olma kapasitelerini ve savaş yeteneklerini geliştirmek için işbirliği uygulanacağı ifade edildi.

Ortak tatbikatların "iki ülke arasındaki seçkin ilişkilerin ve işbirliğinin bir sonucu" olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca Yunanistan'daki silahlı kuvvetlerin liderleri ile BAE arasındaki yakın temas sonucunda ortaya çıktığına dikkat çekildi.

Yunanistan ve BAE'nin tatbikat hamlesi, deniz kıta sahanlığının belirlenmesi ve Türkiye'nin Atina'nın kıta sahanlığının bir parçası olarak iddia ettiği bölgelerde petrol ve doğalgaz keşfi yapması, iki ülkeyi Doğu Akdeniz'de gergin bir ortama sürüklenmesinin ardından geldi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU