Lionel Messi, sessizliğini bozmaya hazırlanıyor

Barcelona'dan ayrılacağı konuşulan Lionel Messi'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili bir açıklama yapacağı iddia edildi

Lionel Messi / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Barcelona'dan ayrılacağı konuşulan Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'nin detaylı bir açıklama yapacağı ileri sürüldü.

Goal'de yer alan habere göre, 33 yaşındaki süper yıldız, sözleşmesinde yer alan bir maddeye dayanarak sezon bitmeden takımdan bedava ayrılma hürriyeti olduğunu ve pandemi nedeniyle sezon bitişinin ağustos ayının sonu olduğunu savunuyor. Kulüp tarihinin en önemli efsanesini kaybetmek istemeyen yönetim ise bu maddeni haziran ayında kullanılmadığı ve şu an işlevsiz olduğu görüşünde.

Messi'nin bu hareketi, başkan Josep Maria Bartomeu'yu istifaya zorlamak olarak nitelendirilse de Arjantinli yıldızın kararının kesin olduğu ve Manchester City'ye gitmek istediği iddialar arasında.

Haberde, tüm bu kaosun içerisinde henüz bir açıklama yapmayan Messi'nin, sessizliğini bozmaya hazırlandığı iddia edildi.

Ayrıca Lionel Messi, zamanı henüz netleşmemiş olsa da yakın bir tarihte neler hissettiğini ve kulüpten neden ayrılmak istediğini taraftarlara açıklayacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Golcü futbolcunun Ernesto Valverde'nin gönderilişine dair hissettiği huzursuzluğu, Neymar'ın yeniden alınamayışıyla ilgili tepkisini ve eski sportif direktör Eric Abidal'in isim vermeden tüm kadroyu hedef almasını, yapacağı açıklamada detaylı bir şekilde işlemesi beklendiği kaydedildi.

Arjantinli yıldızın ismi Manchester City, Paris Saint-Germain, Manchester United ve Inter gibi takımlarla anılıyor.

İspanya La Liga'da 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6, İspanya Kral Kupasında 3 ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda 1 kez olmak üzere toplam 16 kez gol kralı olan Messi, 10 kez de La Liga'da sezonun oyunusu ödülüne layık görüldü.

Bu sezon 8'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 44 maçta forma giyen Messi, takımına 31 gol, 26 asistlik katkı yaptı.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU