Kılıçdaroğlu: Devleti yöneten erkan 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen adamın ayağına gidiyor

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine tepki gösteren CHP lideri, "Türkiye’yi bilmeyen, tarihini bilmeyen, Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Mısıroğlu'nu kastederek, "Devleti yöneten erkan ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamın ayağına gidiyor. Ya tarihi bilmiyorlar, ya da ülkeye ihanet etmeyi bir tutum olarak toplumun önünde kabul ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Albay Reşat Çiğiltepe'nin mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "30 Ağustos, yani Lozan’a başı dik gitmenin en önemli adımıdır. Düşmanın Anadolu topraklarından kovulmasıdır, ağır bedellerin ödenmesidir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin tarihini bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız"

CHP lideri, şöyle devam etti:

"Bu tarih için bırakın pandemiyi, bu tarih için bugün milyonlarca insan hayatını vermeye hazırdır. Türkiye’yi bilmeyen, tarihini bilmeyen, Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda yapıldığını bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız. Bir tabloyla karşı karşıyayız, bu hepimizi üzüyor.Umarım onlar Miralay Reşat’ı da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de de, Kazım Karabekir’i de Rauf Orbay’ı da oturur yeniden okurlar."

"Kurtuluş Savaşı’nın hangi şartlarda verildiğini biliyorlar mı?"

"Düşmanlar Çiğiltepe'yi kuşattı, Mustafa Kemal Telefon ettiğinde yarım saat sonra alacağız demişti. Yarım saat sonra Mustafa Kemal tekrar aradığında ise Çiğiltepe alınamamıştı ve Miralay Reşat yaşamına son verdi. 45 dakika sonra ise Çiğiltepe alınmış düşmandan temizlenmişti" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu gerçekleri acaba devleti yönetenler biliyorlar mı? Kurtuluş Savaşı’nın hangi şartlarda verildiğini biliyorlar mı?Ayağında çarığıyla, kucağında çocuğuyla, omzunda topuyla cepheye silah taşıyan anneleri biliyorlar mı acaba? Bunu şunun için söylüyorum. Devleti yöneten erkan 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen adamın ayağına gidiyor. Ya tarihi bilmiyorlar, ya da ülkeye ihanet etmeyi bir tutum olarak toplumun önüne kabul ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz" diye devam etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU