Milli Gazete yazarı: Vatan hainleri rejim devirme işini bu sefer peynirle mi yapmaya kalktılar?

"Tamam, Venezuela ile aramız iyi ve onlara bir kıyak yapmamız gerekmiş olabilir. Ama peynirden başka bir şey yok muydu ithal edilecek?"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Venezuela’dan yapılacak peynir ithalatında sıfır vergi uygulayacak olmasını eleştiren bir yazı yazdı ve “Vatan hainleri geçtiğimiz yıllarda soğanla yaptıkları rejim devirme işlemini bu sefer peynirle mi yapmaya kalkıştılar?” diye sordu.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Lafla peynir gemisi yürümez” ifadesini hatırlatarak Venezuela’dan vergisiz ithal edilecek peynirleri şöyle eleştirdi:

Peynir gemileri artık lafla yürüyorlar. Ve Venezuela’dan ülkemize doğru yola çıkıyorlar. Herkesin kafasında hemen hemen aynı soru: Şimdi nereden çıktı bu peynir ithalatı? Ya da nereden icap etti böyle bir ithalat? Saman ithalatı konusunda, “Paramız var ki ithal” ediyoruz diyenler şimdi de, “Yakında cari fazlamız olacak onu değerlendiriyoruz” derlerse şaşmayız! Sahi, durduk yerde nereden çıktı bu peynir ithalatı? Ülkede bir peynir kıtlığı mı var? İnsanlar marketler önünde uzun uzun peynir bulabilmek için kuyruklara mı giriyorlar? Ya da vatan hainleri geçtiğimiz yıllarda soğanla yaptıkları rejim devirme işlemini bu sefer peynirle mi yapmaya kalkıştılar?

Türkiye’nin dört bir yanında peynir üreten firmaların iflas bayrağını çektiğini anımsatan Ceyhan, şöyle yazdı:

Acaba, “İflas eden firma sayısı az biraz daha iflas etsinler” mi deniliyor? “Lafla peynir gemisi yürümez” diye ahkâm kesen(!) atalarımız şimdi biraz mahcup olsalar gerek! İşte bal gibi yürüyor! Ülkenin peynirden yana hiçbir sıkıntısı ve sorunu yokken yurt dışından peynir ithal ediliyor. Bu kadar peyniri ne yapacaklar dersiniz. Meret yıllarca saklanacak bir gıda değil ki! Raf ömrü sınırlı! Bu işe bizim aklımız hiç ermedi! Tamam, Venezuela ile aramız iyi ve onlara bir kıyak yapmamız gerekmiş olabilir. Ama peynirden başka bir şey yok muydu ithal edilecek?

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU