Davutoğlu: Görevden alınan belediye başkanının yerine İçişleri Bakanı’nın kayyum ataması milli iradeye aykırı

Partisinin Van İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, Erdoğan tarafından müjdesi verilen doğalgaz ile ilgili sürecin takipçisi olacaklarını söylerken, bölgede belediyelere yönelik kayyum atamalarına da tepki gösterdi

Ahmet Davutoğlu, Van'da konuştu / Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ilk kongresi için Van’a bir ziyarette bulundu.

Havalimanından sonra bir konvoyla kongrenin yapılacağı alana giden Davutoğlu, yol boyunca vatandaşları selamladı.

İl Kongresi’nde bir konuşma yapan Davutoğlu’nun gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz müjdesi de vardı.

 

"Emek veren, çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, “Şimdi yapılması gereken bu doğal gaz kaynağı ile ilgili fizibilite, sondaj ve üretim çalışmalarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmak ve gereken adımları atmaktır" dedi.

“Atılan her adımı yakından takip edeceğiz”                      

Bulunan doğalgaz ile ilgili süreci takip edeceklerini ve adımları yapıcı muhalefet anlayışı içinde kamuoyuyla da paylaşacaklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

Gölge kabinemiz olan Politika İzleme Kurullarımızın ilgili birimleri başta Enerji Politikaları İzleme Kurulu olmak üzere gerekli çalışmaları yapmaya başlamıştır. Gerek sürecin bilimsel ve rasyonel bir şekilde yürütülmesi ve gerekse doğalgaz kaynağının milletimiz hayrına kullanılabilmesi için atılan her adımı yakından takip edeceğiz.

Davutoğlu açıklamasında anadilde eğitim hakkına değinirken, kayyum atamalarına da tepki gösterdi.

Tüm demokratik ve kalkınmış̧ ülkelerde olduğu gibi ana dilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi ve kullanımının, vatandaşlarımızın bu vatana duydukları aidiyet bilincini güçlendireceğine, toplumsal barış ve dayanışmamızı tahkim edeceğine inanıyoruz" diyen Davutoğlu, sözlerinin devamında kayyum atamalarına tepkisini şöyle dile getirdi:

“KCK düzeninin de kayyum düzenin de bitmesi için yola çıktık”

Gelecek Partisi KCK düzeninin de Kayyum düzeninin de bitmesi için yola çıkmıştır. İnşaallah Gelecek Partisi olarak Van’da da yerel yönetimi kazandığımızda bu ikili kıskaca son vereceğiz. Gelecek Partili yöneticiler sadece kendilerini seçen halktan talimat alacaklar. Ayrıca, Gelecek Partisi olarak seçilmiş¸ belediye başkanının ancak mahkeme kararıyla görevden alınabileceğine inanıyoruz. Görevden alınan belediye başkanının yerine İçişleri Bakanı’nın kayyım ataması da milli iradeye aykırıdır. Bu çerçevede, mahkeme kararına istinaden görevden alınan seçilmiş¸ belediye başkanının yerine yine seçimle oluşturulmuş¸ belediye meclis üyelerinden birinin seçilmesi şarttır.

“Kürt'ün aidiyet sorunu hissettiği Türkiye huzurlu olamaz”

"Bir tek Kürt'ün aidiyet sorunu hissettiği Türkiye huzurlu olamaz” diyen Davutoğlu, açıklamasında “Bir tek Kürt'e, Van’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Suriye’de, Irak’ta sahip çıkamayan Türkiye kudretli değildir” sözlerine de yer verdi.

 

Independen Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU