Soylu'dan İmamoğlu'nun kampanyacısı Özkan'a 'takviye kuvvet' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Necati Özkan'ın tweetini yanıtlayarak, Takviye Kuvvet Müdürlüğü'ne dair açıklama yapacağını söyledi

Kolaj: Independet Türkçe

Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla Resmi Gazete'den duyurulan İstanbul'da kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü ile ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde kampanyasını yürüten ajansın sahibi Necati Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü'nün neden kurulduğunu sordu. "Dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile  “İstanbul İlinde EGM’ye bağlı takviye hazır kuvvet” ne için kuruluyor? Ordu, polis ve jandarmanın yetmeyeceği ne tür bir tehdit algılaması söz konusu ki, böylesi bir takviye hazır kuvvet kuruluyor? Bilen varsa bir adım öne çıksın" diyen Özkan'a, Soylu Twitter hesabından yanıt verdi.

İçişleri Bakanı'nın, Özkan'a yanıtı şöyle:

Necati Bey, siz bir kampanyacısınız. Anladığım kadarıyla güvenlik yönetimi konusunda da yetkinsiniz. Olası İstanbul depremi için hazırlık toplantısındayım. Bitince bir adım öne çıkıp izah edeceğim. Siz de teşekkür edeceksiniz...

takviyekuvvet.JPG
Görsel: Twitter


Soylu'nun yanıtının ardından, Necati Özkan'dan bir tweet daha geldi. Özkan, Soylu'nun "Anladığım kadarıyla güvenlik yönetimi konusunda da yetkinsiniz" sözlerine "Sayın Bakan, haklısınız. Emekli bir subay olarak, güvenlik konuları hakkında sizin kadar olmasa da bir parça bilgim vardır" ifadelerini kullanarak cevap verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU