UEFA'dan seyirci kararı: Süper Kupa seyircili olabilir, milli maçlar için henüz erken

UEFA, Kovid-19 sonrası Süper Kupa finalinin seyircili olabileceğini açıkladı. Eylül başında gerçekleştirilecek milli karşılaşmalara seyirci alınması için ise erken olduğu kaydedildi

UEFA, Kovid-19 salgını nedeniyle uluslararası organizasyonları ertelemiş, yeniden başlayanların ise seyircisiz oynanacağını açıklamıştı / Fotoğraf: Reuters

Avrupa futbolunun en prestijli turnuvaları UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa'nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sonrası seyirci alınacak ilk UEFA organizasyonu olabileceği açıklandı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA)'dan yapılan açıklamaya göre, 55 üye federasyonun genel sekreterleri, statların kademeli olarak taraftarlara açılması konusu başta olmak üzere, Kovid-19 sonrası Avrupa futbolunda yaşanan sorunları değerlendirmek için video konferans yoluyla toplandı.

Toplantıda, karşılaşmalara seyirci alınmasının ancak sıkı hijyen kuralları uygulanması şartıyla mümkün olabileceği vurgulandı.

Eylül başında gerçekleştirilecek milli karşılaşmaların, tribüne seyirci alınması için çok erken olduğu fakat Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin 24 Eylül'de ev sahipliği yapacağı UEFA Süper Kupa müsabakasının, deneme amacıyla sınırlı sayıda taraftarla oynanabileceği ifade edildi.

UEFA, Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkmasının ardından dünyada 180'den fazla ülkede görülen ve 22 buçuk milyondan fazla insana bulaşan Kovid-19 virüsü nedeniyle geçen mart ayında uluslararası spor organizasyonlarını askıya almıştı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında EURO 2020 finallerini 2021'e erteleyen UEFA, Şampiyonlar Ligi finallerini Portekiz'e, UEFA Avrupa Ligi finallerinin ise Almanya'da oynanmasına karar vermişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU