Siirt'teki tecavüz şüphelisi hakkında 5. talebin ardından tutuklama kararı çıkarıldı

Cinsel saldırıya uğradıktan sonra yaşamına son veren genç kadının faili olduğu ifade edilen uzman çavuş hakkında yakalama kararı verildi

Fotoğraf: Pixabay

Siirt'te 18 yaşındaki genç kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen uzman çavuş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Karar, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alındı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme daha önce şüpheli hakkındaki 4 tutuklama talebi ve itirazı yerinde görmeyerek şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti. Aynı mahkeme Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianameyi de iade etmişti. 

Konunun sosyal medya gündemine gelmesinin ardından yeni bir karar geldi. 

Üst mahkemede yapılan itiraz üzerine dosya incelenerek yeniden Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme bu kez hem tutuklama talebini hem de iddianameyi kabul etti.

Mahkeme, talep üzerine şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

Kararda, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında davaya katılma hakkı bulunan Aile Bakanlığı'na davanın ihbar edileceği de belirtildi.

Savcılık soruşturması sürecinde Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne olaya ilişkin sim kart ve  telefon inceleme raporunun düzenlemesi için yazı yazıldığı ancak bu raporun hala dosyaya gönderilmediği de ortaya çıktı. Mahkeme kararında yazı akıbetinin de sorulmasına hükmedildi.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU