İçişleri Bakanlığı: 5 bölücü terör örgütü mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu

Bakanlık, 1 Ocak'tan bugüne kadar ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 136'ya yükseldiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, “5 bölücü terör örgütü mensubunun ikna yoluyla teslim olduğunu” bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütünde çöküşün devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Bakanlığımız koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları neticesinde 5 bölücü terör örgüt mensubu bugün Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Açıklamada, 1 Ocak'tan bugüne kadar terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının 136'ya yükseldiği vurgulandı.

Bakanlık valilikleri uyarmıştı

Öte yandan İçişleri Bakanlığı geçen günlerde genelge ile "terör örgütünün kış üslenmesi sürecine girdiği, erzak temini için yurt içindeki mensupları ve uzantıları vasıtasıyla yüklü miktarda döviz bozdurabileceği" konusunda valilikleri uyarmıştı.

Bakanlık tarafından, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine, "Bölücü Terör Örgütü Kış Üslenmesi" konulu genelge gönderilmişti.

Genelgede PKK’nın sonbaharın yaklaşmasıyla mevcudiyetini sürdürmek, kaybettiği desteği artırmak ve yeni kazanımlar elde etmek gayesiyle kış üslenmesi hazırlıklarına başladığı ifade edilmişti.

Özellikle kış döneminde önceki yıllardan farklı sığınak ve barınak yerlerinin oluşturulması çalışmalarının yapılacağı belirtilen genelgede, "üslenmeye girecek terörist grupların yerlerinin deşifre olmaması amacıyla güvenlik güçlerini oyalama maksatlı sonbahar döneminde eylem arayışı içerisinde olabileceği" belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU