Galatasaray'da yardımcı antrenörlüğe getirilen Riera: Fatih Terim bir okul gibi

Galatasaray'ın yeni antrenörü Albert Riera, Teknik Direktör Fatih Terim'in bir antrenörün başlangıç yapabilmesi için mükemmel biri olduğunu belirterek, "Onu izleyip ondan çok şey öğrenebilirim. Çünkü o, bir okul gibi" dedi

Albert Riera, 2011-14 yıllarında formasını giydiği Galatasaray'la 5 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da yardımcı antrenörlük görevine getirilen Albert Riera, GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim ile antrenörlük kariyerinde çok şey öğreneceğine vurgu yapan Riera, “Hepimiz hocanın tecrübesinin farkındayız. Türkiye'nin tüm zamanlardaki en iyi teknik direktörü. Ayrıca sadece bir teknik direktör olarak değil takımla ilgili birçok farklı alanı yönetebilen biri o. Hocadan her detayı yönetmeyi öğrenmek benim için çok iyi bir tecrübe olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Fatih Terim'den öğreneceği konuları saha içi, saha dışı, teknik, taktik soyunma odasını yönetmek, karakter oyunculara nasıl davranılabileceği, futbolcu psikolojisi olarak sıralayan Riera şöyle konuştu:

O, oyuncuların psikolojisine de çok önem veren biri. Bazı antrenörler teknik ve taktik anlamda iyi olabilir. Ancak Fatih Terim ile çalışmayı arzu etmemin sebebi tüm bunları başarılı bir şekilde yönetebilmesi. Bir antrenörün başlangıç yapabilmesi için mükemmel biri. Onu izleyip ondan çok şey öğrenebilirim. Çünkü o, bir okul gibi.

2011'de Olympiakos'tan 3 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olan Albert Riera, 2014'te sarı-kırmızılı takımla yollarını ayırdı.

Galatasaray'la 80 kez sahaya çıkan İspanyol futbolcu, 4 gol ve 10 asistlik performans sergiledi.

Albert Riera Galatasaray'da oynadığı dönem 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU