TFF Başkanı Özdemir: Fenerbahçe istediği bankayla anlaşsın, o zaman Galatasaray kadar harcama limiti alırlar

TFF Başkanı Özdemir, Fenerbahçe'nin itiraz ettiği harcama limitleriyle ilgili, "Fenerbahçe ille de Bankalar Birliği ile anlaşsın' şartımız yok. İstedikleri bankayla anlaşsınlar. Yeter ki anlaşsınlar, o zaman Galatasaray kadar harcama limiti alırlar" dedi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Akşam gazetesine yaptığı açıklamada Bankalar Birliği dışındaki anlaşmalara da onay vereceklerini söyledi.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe, yaklaşık 18 milyon euroluk harcama limitine rağmen transferleri peş peşe açıkladı. Eldeki mevcut kadronun Başkan Ali Koç’un ifadesiyle 64 milyon euroluk maliyetine rağmen yapılan yeni transferlere nasıl lisans çıkartılacağı ise merak konusu olmuştu. 

8 kulüp temsilcisinin TFF ile pazartesi günü yaptığı ziyarette sorunlar masaya yatırıldı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Akşam gazetesinin bu konudaki "Fenerbahçe’nin 'Borç ana para harcama limitine konulmasın' önerisine karşı çıkan Trabzonspor ile Galatasaray’la bir uzlaşma sağlama imkanı bulunup bulunmadığı" sorusunu şöyle yanıtladı:

Böyle bir ihtimal mümkün görünmüyor. Çünkü Trabzonspor ve Galatasaray rekabet açısından bunu kabul etmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la söz konusu toplantıda sohbet ettiklerini ve "Ben senin yerinde olsaydım, Bankalar Birliği ile anlaşmayı hemen imzalardım" dediğini hatırlatan TFF Başkanı Nihat Özdemir’e, "Kamuoyunda TFF, Fenerbahçe’yi Bankalar Birliği ile anlaşmaya zorluyor. Başka bankalarla yaptığı anlaşmaları kabul etmiyor" şeklinde bir kanaat olduğunun söylediğini belirtildi.

Başkan Özdemir, TFF'nin bu konuda Fenerbahçe’ye bir şartı ve dayatmasının söz konusu olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

İstedikleri bankayla anlaşabilirler. Yurt içinden, yurt dışından, Amerika’dan… Hangi banka ile isterse onunla anlaşsınlar. Yeter ki anlaşsınlar. Biz kabul ederiz. O zaman Fenerbahçe’nin de Galatasaray kadar harcama limiti olur. Biz Fenerbahçe’nin daha avantajlı şartlarda anlaşma yapmasından memnuniyet duyarız.

Bankalar Birliği’nin kulüplere yüzde 14 faizle kredi verdiğini, piyasadaki faiz oranlarının çok daha makul olduğunu ve Fenerbahçe’nin bu şartlarda anlaşmak istemediğini öne sürenlere karşın Başkan Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kendileri için hangi bankayı avantajlı görüyorlarsa onunla anlaşmakta serbestler.

TFF ile yapılan toplantıdan sonra fikir ayrılıklarını görüşmek üzere bugün Kulüpler Birliği bir kez daha kendi arasında zirve yapacak. 

 

Independent Türkçe, Akşam

DAHA FAZLA HABER OKU