Spartak Moskova, Sochi maçının ardından ligden çekilme kararı aldı, karşılaşmanın hakemleri yalan makinesine bağlanacak

Rusya'da Spartak Moskova'nın hakem kararları nedeniyle ligden çekileceğini açıklamasının ardından maçın hakemlerinin açığa alınarak yalan makinesine girecekleri bildirildi

Geçen sezonu 7. sırada tamamlayan Spartak Moskova, tarihinde 36 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: @fcsm_official

Rusya Birinci Futbol Ligi'nin (Premier Lig) birinci haftasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sona eren Spartak Moskova-Sochi maçının ardından ülke futbolu karıştı. Moskova temsilcisinin başkanı Leonid Fedun takımı ligden çekeceklerini, Rusya Hakem Komitesi de hakemler Vasily Kazartsev ve Alexei Eskov'un açığa alınarak yalan makinesine gireceklerini duyurdu.

Spartak Moskova, Otkrytie Arena'da Sochi'yi konuk etti.

Ev sahibi ekip 8. dakikada Sobolev, 10. dakikada Larsson'un attığı gollerle 2-0 öne geçti. Sochi, mücadelenin 15. dakikasında Poloz ve 90. dakikada Noboa’nın iki penaltı golleriyle Spartak Moskova'ya yanıt verdi. 

Maçın ardından Sochi lehine verilen penaltılar nedeniyle hakem Vasily Kazartsev ve Video Yardımcı Hakem (VAR) Alexei Eskov, eleştirilerin odağında yer aldı.

Sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Spartak Moskova'da kulübün başkanı Leonid Fedun, takımı ligden çekeceklerini açıkladı.

Hakem kararlarına isyan ederek, takımı ligden çekeceğini açıklayacağını dile getiren Fedun, şöyle konuştu:

Bırakalım da biz olmadan oynasınlar. Ayarlanmış bu soytarılığın içinde yer almak ve para harcamak istemiyorum. Spartak’a ihtiyaçları yoksa, o zaman önemli değil.

Fedun'un açıklaması sonrası Rusya Haber Ajansı TASS’a konuşan Premier Lig Başkanı Sergei Pryadkin, konuşmaların yoğun duygularla yapıldığını düşündüğünü dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

Onu anlıyorum. Spartak Moskova olmadan Rusya Ligi olmaz. Futbolumuzun en önemli takımlarından biri. Tüm problemleri, yapıcı bir şekilde çözülecektir. Yeni sezonun ilk haftasından hakemleri tartışmak istemiyorum. Çalışma şekillerini yeniden düzenleriz. Ligimizin hakem uzmanları, bu konuda en iyi kararı verecek ekiptir.

 

Spartak Moskova-fcsm_official1.jpg
Spartak Moskovalı oyuncular, maçın hakemi Kazartsev'e pozisyonlar sonrası itirazda bulundu / Fotoğraf: @fcsm_official

 

Kazartsev ve Eskov yalan makinesine girecek

Karşılaşmada verdiği penaltı kararlarıyla tartışmaların odağında yer alan hakem Vasily Kazartsev ve VAR hakemi Alexei Eskov, müsabakanın ardından Rusya Hakem Komitesi tarafında açığa alındı.

Komiteden yapılan bilgilendirmede, müsabakada görev alan Kazartsev'in 2020 yılı boyunca maç alamayacağı bildirilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Kazartsev ve maçın VAR hakemi Eskov, yalan makinesine girecektir. Daha önce hakem Sergei Lapochkin de bu teste girmiştir. Sonuçlar, belli olur olmaz kamuoyuna açıklanacaktır.

36 kupa kazandı

Rusya'nın en köklü kulüplerinden olan ve 1922'de Moskova'da kurulan Spartak Moskova, maçlarını 45 bin 360 kişilik Otkrytie Arena'da oynuyor.

Rus futbolunun en başarılı kulüpleri arasında yer alan kırmızı-beyazlılar, 10 Rusya Ligi, 3 Rusya Kupası, 1 Rusya Süper Kupa, 12 Sovyet Şampiyonu ve 10 kez de Sovyet Kupası'nı kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Moskova ekibi, geçen sezonu 39 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU