Maltepe'de son durum... Kalan sandıkların sayımı devam ediyor

Yüksek Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulunun tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptalini yönündeki kararını kaldırmasının ardından Maltepe'de kalan sandıkların sayımı devam ediyor

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, sabah devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemi Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca kalan 176 sandığın sayımına yapılıyor. Görevliler şu ana kadar 30 sandığın sayımını tamamladı. 

YSK'nın Maltepe'deki sayımların geçerli olmasına karar vermesinin ardından, görevliler kalan 146 sandığını sayımına devam ediyor.

AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine Maltepe İlçe Seçim Kurulu oy sayımının hızlandırılması için kurulan ek istasyonların saydığı sandıklardaki sayımı iptal etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.

Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP'nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK'nın ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.
 

maltepe arbede twitter.png
Cuma akşamı Maltepe'deki oy sayım merkezinde arbede çıkmıştı / Fotoğraf: Twitter


Oy sayımında arbede çıkmıştı

Maltepe'de cuma akşamı oy sayımının hızlandırılması için sayım yapan kurul sayısının 2'den 12'ye çıkarılmasına AK Parti ve MHP'liler tepki göstermişti.

Sayım yapılan salonda arbede çıkmış, taraflar olayların çıkması konusunda birbirini suçlamıştı.

Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu ise açıkladığı tutanakta olayları AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanları ve beraberindekilerin çıkardıklarını açıklamıştı. 

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU