İmamoğlu, Danıştay'ın kararını değerlendirdi: İktidarın bu kararı alkışlamaması lazım, kendi kalelerine gol atarlar

Ticaret Bakanlığı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından mayıs ayında yayınlanan genelge ile belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi, belediye meclislerine devredilmişti. Devirle ilgili açılan davayı Danıştay reddetti

Fotoğraf: İBB Basın 

Ticaret Bakanlığı tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından mayıs ayında yayınlanan genelge ile yasanın belediye başkanlarına verdiği belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi, belediye meclislerine devredilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul ve Ankara gibi meclis çoğunluğunun AK Parti - MHP grubunda olduğu belediyelerde, yetki gaspı tartışması başlamış ve genelge Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yürütmeyi durdurma ve iptal istemli davasına müdahil olmuştu. Danıştay 8. ve 10. Daire üyeleri, yaptıkları müzakere sonucunda, 4'e karşı 5 oyla talebi reddetti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'ye konuşan Ekrem İmamoğlu, Danıştay'dan çıkan kararı şu sözlerle değerlendirdi:

Kararın 5'e 4 alınması daha da önemli. Umarım tekrar gözden geçilirler kararı. Hukuk böyle bir şey yapamaz, hukuksuzluğu devreye sokmuş olur. Siyaset alanının da iktidarın temsilcilerinin de böylesi bir kararı alkışlamamaları lazım. Bu onlar için de kendi kalelerine gol atmak olur. Yönetemezler böyle bir süreci, halka da anlatamazlar.


Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU