Akşener'den Erbaş'a tepki: Yunan'ı, Fransız'ı anlarım da siz Atatürk'e nasıl düşman olursunuz; yazıklar olsun

"Göreve geldiğinden bu yana İstiklal Harbi kahramanlarına bir hayır duayı çok gören Ali Erbaş, şimdi de lanet okuyor"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayaosfya'nın Müslümanların ibadetine açılışı sırasında okuduğu hutbede Atatürk'ü hedef aldığı ifade edilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki gösterdi.

Akşener, TBMM'de grup toplantısında yaptığı konuşmada "Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" ifadelerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldığı ifade edilen Erbaş'a yüklendi.

“Böylesine güzel bir günde bile düşmanlık etmekten geri durmadılar” diyen Akşener, şöyle konuştu:

Alparslan da bizimdir, Fatih de bizimdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Atatürk Asya'dan Avrupa'ya bir kısrak başı gibi yürüyen memleketin mavi gözlü bozkurtudur. Hastanede koşa koşa ziyarete gittiğiniz ‘Keşke Yunan kazansaydı' diyen fesliden feyz alacağınıza Sevr'i yırtıp atanlarla gurur duyun. Tarihte Atatürk'e düşman olup da Türk'e dost olan çıkmamıştır.

“Yunan'ın, Fransız'ın Alman'ın Atatürk'e düşman olmasını anlarım ama siz nasıl düşman olursunuz kardeşim?” diye soran Akşener, şöyle devam eti:

Onlar şanlı bayrağımızı ateşe vererek milli birliğimize hakaret ediyor siz hala Atatürk ile uğraşıyorsunuz. Atatürk, Türk vatanında şanla şerefle nur içinde yatıyor. Göreve geldiğinden bu yana İstiklal Harbi kahramanlarına bir hayır duayı çok gören Ali Erbaş, şimdi de lanet okuyor. Tarihte Atatürk’e düşman olup da Türk’e dost olan çıkmamıştır. Yazıklar olsun size.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU