Koç, Sabancı ve Borusan’dan sonra Zorlu Holding’ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Kadınlara ve tüm canlılara yönelik her türlü şiddetin karşısındayız

İstanbul Sözleşmesi’ne destek verdiğini açıklayan Zorlu Holding, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da daha aydınlık bir gelecek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerine yer verdi

Avrupa Konseyi’nin 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açtığı, Türkiye’nin de ilk imzacılar arasında yer aldığı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi’ne bir destek de Zorlu Holding’ten geldi. 
 


Yapılan yazılı açıklamada “Zorlu Grubu olarak, yaşam hakkının her canlının en temel hakkı olduğu ilkesiyle; kadınlara ve tüm canlılara yönelik her türlü şiddetin; bu hakkı ihlal eden, ihlale teşvik eden her türlü yaklaşımın ve normun karşısında duruyoruz” denildi. 

İstanbul Sözleşmesi için “Sağladığı yasal güvencenin yanı sıra kadınlara yönelik şiddetin sona erdirilmesi yolunda önemli bir mesaj” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 

Bu suçun ancak dünyada ve ülkemizde toplumsal düzeyde kararlı bir duruşla önlenebileceğine; kurumsal ve bireysel olarak hepimizin bu inançla birlik içinde, kolektif hareket etmesinin gücüne inanıyoruz.

Herkes için daha iyi, yaşanabilir ve eşit bir dünya için mevut ve ihtiyaç duyulan tüm hukuki araçların, kanun ve yasaların en etkin şekilde kullanılması, geliştirilmesi; kadına ve tüm canlılara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve etki alanı olan her kurumun konunun takipçisi olması gerekliliğinin bilinciyle hareket ediyoruz. 

Bu inancın bir göstergesi olduğuna inandığımız İstanbul Sözleşmesi’ne bağlı kalmanın sağladığı yasal güvencenin yanı sıra kadınlara yönelik şiddetin sona erdirilmesi yolunda önemli bir mesaj olduğuna inanıyoruz.

Ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi için toplumun her bireyinin, başta yaşam hakkı olmak üzere, tüm temel haklara erişiminin güvence altına alınmasının önemini biliyoruz. 

Bu kapsamda “Eşit Bi’ Hayat herkes için mümkün!” diyerek çıktığımız yolda dün olduğu gibi bugün ve yarın da daha aydınlık bir gelecek için var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyoruz. 


Koç, Sabancı ve Borusan’dan da destek 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in geçen hafta bir erkek tarafından katledilmesinin ardından İstanbul Sözleşmesi’ne destek verdiklerini açıklayan Koç Holding, “"İstanbul Sözleşmesinin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer vermişti. 

“Ülkede her 10 kadından 4'ü eşi ya da partneri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılıyor. Kadınların yaşam hakkı ihlal ediliyor” diyen Sabancı Holding ise ”Başka Pınar Gültekinlerin öldürülmemesi için İstanbul Sözleşmesi etkin biçimde uygulanmalıdır” açıklamasını yapmıştı. 

Borusan Holding’ten yapılan açıklamada ise "Türkiye, kadınların şiddetten ve ayrımcılıktan korunması için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'ni, Avrupa Konseyi üye ülkeler arasında ilk olarak, 2012 yılında imzalamıştır. Tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni koruması ve kararlıkla uygulamaya geçirmesinin gerekliliğine inanıyoruz" denmişti. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU