Batı Şeria’da bir camiyi kundaklayıp duvarlara "Araplara kuşatma uygulayın, Yahudilere değil" diye yazdılar

Filistinli yetkililer saldırıda aşırılık yanlısı yerleşimcileri işaret ederek İsrail yönetimini sorumlu tutarken, İsrailli bakan Peretz ise “nefret virüsünün” tehlikesine karşı uyarıda bulundu

Saldırganlar cami duvarlarına İbranice yazılar yazdı (@nadplo/Twitter)

Batı Şeria’da Ramallah yakınlarındaki El Bireh’te bir camiye giren saldırganlar duvarlara İbranice ırkçı ifadeler yazdıktan sonra içeride yangın çıkarıp kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jerusalem Post gazetesinin haberinde, İsrailli sivil toplum kuruluşları ve Filistin Haber Ajansı Vefa’ya göre pazar gecesi yaşanan ve nefret suçu olduğu belirtilen olayda saldırganların camiyi tahrip ederek içeride yangın çıkardığı kaydedildi.

Times of Israel’in haberine göre camiden çekilen görüntülerde yakılan duvarlar ve ateşe verilmiş lavabolardan geriye kalan kararmış izler kaldığı ve duvarlarda “Araplara kuşatma uygulayın, Yahudilere değil” ve “İsrail toprakları İsrail halkı içindir” gibi sözler yazıldığı görüldü.
 


Vefa haber ajansı, saldırıyı kınayan Filistin Din İşleri Bakanlığı’nın bu olaydan İsrail’i sorumlu tuttuğunu aktardı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de haftalık kabine toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, “Bu ceza gerektiren ırkçı bir suçtur. Yaşananlardan, kural tanımaz eylemlerden ve yerleşimcilerin gitgide artan şiddetinden tamamen işgal yönetimini sorumlu tutuyoruz” dedi.
 


İsrail Ekonomi Bakanı Amir Peretz ise “Kovid-19 virüsü gibi nefret virüsü de dünyada tüm dinlerin ortak düşmanıdır. Nasıl ki virüsle hep birlikte mücadele ediyorsak nefret virüsünün kökünü kurutmak için de çalışmak zorundayız. İlave bir savaştan kaçınmak için mümkün olan her şeyi yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Peretz ayrıca, bölgeyi ve dolayısıyla bölgeyi “ateşe vermeye çalışan” kişilerin bir an önce adalete teslim edilmesi çağrısı yaptı.

 

Independent Türkçe, Jerusalem Post, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU