Ahmedinejad'dan Prens Selman'a "Yemen" mektubu: Savaşı sona erdireceğinize inanıyorum

İran'ın eski cumhurbaşkanı, Yemen'deki savaşın sona erdirilmesi için Suudi Veliaht Prens Selman'a mektup gönderdi. İranlı lider, "Bu savaş insanların öldürülmesinden başka meyve vermeyecek" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AFP

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a Yemen'deki savaşı sona erdirmek için fikirlerini barındırdığı bir mektup gönderdi.

Mektubunda Ahmedinejad, "krizi sona erdirmek, barış ve dostluğu gerçekleştirmek amacıyla Yemen'deki iki tarafı bir araya getirmek için uluslararası güvenilir temsilcileri içeren bir komite kurulmasını" önerdi.

Prens Selman'a hitaben yazdığı mektupta İranlı siyasetçi şunları yazdı:

"Bölgenizin ve insan topluluğunun taleplerine cevap vereceğinize eminim. Yıkıcı sonuçları olan bu savaşın sonunda, Allah'ın, Peygamber'in ve sahabenin razı olduğu ve herkes tarafından hatırlanan bir hayır işlemiş olacaksınız"

"Bu sözleri, her gün farklı bölgelerde eziyet gören insanlıktan biri olarak yazıyorum" diyen Ahmedinejad, "Özellikle çok fazla insanın etkilendiği Yemen krizi" ifadelerini kullandı.

Eski cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

"İnsani sorumluluk, bu savaşa son verme, barış, dostluk ve işbirliğini sağlamak için herkese elinden geleni yapmasını emrediyor"

"Sonunda herkes kaybedecek"

Ahmedinejad, bir kopyasını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e de gönerdiği mektubunda, "Yemen'deki savaş rekabet ve düşmanlığın artmasına, bölge ülkeleri ve halklarının yapıcı işbirliğine mesafe koymuştur. Bu savaş ne kadar sürerse sürsün, her iki taraftan masum insanların öldürülmesinden başka bir meyve vermeyecek. Kimse için zafer olmayacak, sonunca herkes kaybedecek" sözlerini kullandı.

Veliaht Prens Selman'a seslenen Ahmedinijad, mektubunu "Durumdan memnun olmadığınızı biliyorum. Her gün masumların öldürülmesi, binaların yıkılması sizin için de endişe ve üzüntü kaynağı olabilir. Bu nedenle, adil bir barışı memnuniyetle karşılıyoruz. Savaşı sona erdirecek etkili girişimlerde bulunabileceğinize tamamen inanıyorum" sözleriyle noktaladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU